Bergdoktor / 9. sæson

84. Wunschkind – Weihnachtsspecial
Familien Grubers planer om at tilbringe en fredelig jul bliver afbrudt, da Elisabeth finder et efterladt spædbarn i kirken. Børnehjemmet kan ikke modtage en nyfødt med så kort varsel, og derfor må den lille dreng blive hos familien Gruber.

Men der går ikke længe før barnet får høj feber og et usædvanligt udslæt. Drengens biologiske forældre må findes hurtigst muligt, men hvem finder på at efterlade sit barn i kirken?

Hele familien Gruber må sætte alt ind for at finde barnets forældre i tide.

85. Lebendig begraben I+II
Arthur Distelmeiers tragiske død påvirker alle. Lisbeth kan næsten ikke arbejde på gården, og Anne beder Martin om en falsk lægeerklæring for at afværge hendes konkurs.

Martin udfordres ikke kun i sit private liv. 40-årige Henriette Geis, der driver firmaet “The Mountain Pros” med sin mand Peter, er kollapset. Undersøgelserne på hospitalet viser også, at Jette er gravid. Gode nyheder og dårlige nyheder på samme tid.

Godt, fordi parret havde opgivet at få et barn for længe siden. Dårligt, fordi den livstruende, blodfortyndende medicin forringer barnet. Forældrene skal bestemme. Henriette er for barnet, Peter imod, fordi hans kone kan dø under graviditeten.

Da Anne finder ud af, at hendes faders alkoholafhængighed har problemer med forsikring, kollapser det for hende, fordi hun mister gården til banken. Da hun beder Martin om at fortælle hende, at Arthur var ædru ved branden, følger kampen. Martin nægter at lyve, fordi en falsk erklæring kan koste ham sin karriere. Men Anne giver ikke op.

86. Ein letztes Lied I+II
Martin har dårlig samvittighed, fordi han har løjet med Annes forsikring. Det bliver ikke lettere af, at Martin også flirter med forsikringsagenten, samtidig med han forsøger at hjælpe Anne så godt han kan.

Sideløbende har Martin fået den svære opgave at fortælle den succesfulde sangerinde Katharina, at hun har en hjernesvulst.

Den er godartet, men bør alligevel fjernes. Problemet er bare, at hun risikerer at blive døv efter operationen. Katharina er desperat. Skal hun lade sig operere og miste hørelsen eller fortsætte sit normale liv med den risiko, at hun snart dør?

Imens er Alexander på en følelsesmæssig rutsjetur, da han indser, at Vera i virkeligheden ønsker et barn sammen med ham. Men hvordan får han fortalt, at han slet ikke kan fordrage børn?

87. Zehn Jahre Ewigkeit I+II
11-årige Emma Grainer står overfor en lever-tarmtransplantation, da hun kollapser i picnic med sin mor. Martin fortæller dem, at en virus kan angribe de nye organer, hvilket gør transplantationen næsten umuligt.

Alexander foreslår derfor at give leveren til den tørlagte alkoholiker Wolfgang, men da Martin aflægger ham et besøg, bemærker han en mistænkelig rysten på mandens hænder.

Lilli har forladt arbejdet på Gruberhof og arbejder nu sammen med Martin i praksis. Hans er skuffet, han bebrejder Martin for Lillis beslutning, da han håbede, at Lilli engang ville overtage Gruber-gården.

Nu hvor det ser ud til at Lilli ikke vil overtage gården, begynder Hans at tvivle på gårdens fremtid, samtidig med han får tilbudt et fuldtidsjob og et partnerskab i bjergene. Men er det virkelig det han inderst inde ønsker?

88. Der schlimmste Schmerz I+II
Forsikringskvinden Rike Jäger har brug for Martin, da hun føler sig utilpas. Under undersøgelsen lover Rike at afklare erstatningskravene til Anne hurtigt. Martin ved, hvor vigtigt det er for Anne, samtidig med han begynder at føle mere for Rike. I det samme kommer Rikes søn, Lukas, hjem. Han begynder straks at fornærme Martin.

Martin diagnosticere en behandlingsbar skjoldbruskkirtel, som forklaringen på Rikes svaghedsperioder. Det hæver Rikes håb om at kunne få mere tid til Lukas igen. Men det er først her, hvor problemerne begynder.

Samtidig annoncerer Hans en chokerende beslutning, der kan få konsekvenser for hele familien.

89. Die falsche Frau I+II
Martin og Rike kommer tættere på hinanden, men det sætter samtidig Martin i syv sind. Annes forsikringssag skal gennemgås igen, og Martin frygter, at hans hvide løgn vil blive afsløret sammen med hans følelser for Rike.

Imens skal Martin også løse gåden om sin patient Johanna Hofer, der lider af en sjælden autoimmun sygdom – den samme sygdom, som den forsvundne doktor Kerstin Rensing for nyligt også fik diagnosticeret.

Efter Annes forsikringsanmodning er rullet op igen, er hun på vej mod Ellmau. Martins entusiasme for en genforening er imidlertid begrænset. Den omstændighed, at han og Rike Jäger er kommet tættere, spiller til hans følelser.

Anne har ingen anelse om, at Martin kommer nærmere og tættere på den kvinde, der skal beslutte hendes fremtid.

90. Erzwungene Liebe I+II
Martin tager en svær beslutning om at krybe til korset og fortælle sandheden i Annes forsikringssag – og Anne hader ham for det! Men hvordan vil hun reagere, når hun også hører om Martin og Rike?

Martin forsøger samtidig at hjælpe to søstre, der lider af en farlig, arvelig sygdom. Problemet er bare, at de to kvinder er søstre og taler ikke længere med hinanden, da Marie havde et forhold til Thomas Lambert, Karas mand.

I mellemtiden får Elisabeth et tilbud fra Anne, som hun får svært ved at sige nej til. Men før planen kan realiseres skal Hans først give sin accept, og hvad vil Martin sige til det?

91. Die Zeit, die bleibt I+II Best of the rest
Martin er alvorligt irriteret over, at Lisbeth og Hans har dannet kvartet med Anne på gården. Den kamp tager Martin op. Det er ikke lutter idyl som Anne skal lægge ører til, da Rike samtidig trænger sig mere og mere på.

I praksissen er der også udfordringer, da den unge patient David nægter at lade sig operere for knoglecancer og derved underskriver sin egen dødsdom. Samtidig lider Lisa af cystisk fibrose. Det udvikler sig til god kemi mellem David og Lisa.

Anne taler entusiastisk om hendes landbrugsforskning til Lilli, der bliver fanget af det. Vil Anne overtale hende til at overtage Gruber gården senere? Og hvad vil Martin sige til det?