Bergdoktor / 3. sæson

22. Durch eisige Höhen – Winterspecial
Lilli kan meget godt lide Lars, og derfor er Hans og Lisbeth ikke begejstret for at drengen bor midlertidigt på Gruberhof. Men Lars tager sagen alvorligt og er glad for at være medlem af en familie for første gang.

Martin går på jagt efter Lars og finder, at han tilsyneladende har fundet sin mor, som havde efterladt ham efter fødsel. Men Lars kollapser på farten og bliver kørt på hospitalet. Der skal Martin fortælle ham, at han hurtigt har brug for et nyt hjerte.

I det tætte snestorm krasjer flyet, som har donorhjertet til Lars med ombord.

23. Zwischen den Stühlen
Lisbeth kæmper med problemer, da en leverandør af økologiske supermarkeder trækker sit samarbejde tilbage. Det sker da Gruberhof har en naturtestlaboratorieundersøger med ulovlige pesticider.

Hans finder hurtigt en synder. Naboen Arthur Distelmeier. De er uenige, fordi Hans bebrejder ham for ikke at tage tilstrækkelig omhu i befrugtning af hans marker.

Jana Feldermann har kredsløbsproblemer og ser dårligt. For at finde årsagen til hendes sygdom skal Martin finde ud af, hvem hun har været i kontakt med for nylig. Men Jana har lige forladt sin kæreste og er ikke villig til at hjælpe Martin.

24. Zweikämpfe
Susanne er kommet på hospitalet. Martins bekymringer om det lille barns tarv viser sig at være ubegrundet. Susanne overvejer om tiden er inde til at få afgjort, hvem der er far til hendes ufødte barn.

Franka Röskau er med en dykkergruppe til træning, da Christian Hamberger får akut åndedræt- og hjertebesvær under et dyk. Han nægter at ledsage Martin til mere grundige undersøgelser, fordi han ønsker at slå sin bror Kai i dybdykning.

Martin forsøger at overtale Christian til at stoppe med at udøve denne sport på grund af testresultaterne. Men konkurrencen mellem brødrene slutter med et risikabelt og livstruende dyk.

Konflikten mellem Hans og Arthur Distelmeier fortsætter. Skvældet på et bjerg kulminerer og Distelmeier ryger ned. Hans redningsforsøg forbliver mislykket og medfører en katastrofal situation.

25. Angeklagt
Hans er i fængsel for forsøg på voldtægt, og ved Gruberhof er stemningen trykket. Lilli har besluttet ikke at gå i skole længere, Martin skal tage sig af gården, og Lisbeth kan ikke klare situationen.

Martin ønsker at bevise, at Distelmeiers fald var en ulykke og spørger Andrea om hjælp. Men det er ikke så let.

Distelmeier bringes på hospitalet efter en drastisk forringelse af hans helbredstilstand. Den behandlende læge Kahnweiler giver Martin forbud mod at behandle ham. Men Martin overhører det og sætter sin licens i fare.

26. Schicksalstag
Martin får Hans frigivet fra fængslet. Alligevel bliver Martin rapporteret for overtrædelse af ukonventionelle metoder. Lægemiddelrådet skal nu afgøre, om man skal fortsætte med at praktisere.

Martin bryder forbudet og behandler 13-årige Lisa Neugebauer, der en en ven til Lilli. Pigen ønskede at lege med sin 17-årige ven Niklas og løb væk hjemmefra.

Lisa får kramper og et udslæt, som Martin absolut ikke bryder sig om. Under hans undersøgelser konstatere han, at Lisa er gravid. Lisas far bliver sur og ønsker, at hun skal få an abord.

Susannes ægteskab er i fare. En faderskabstest leverer endelig resultatet af hvem der er far til barnet.

27. Selbstlos
Endelig er det klart, at Jörg er far til Susannes barn. I et afskedsbrev til Susanne oplyser Jörg at han vil rejse til Kiel igen. Han er overbevist om, at Martin er far til barnet. Susanne kører til lufthavnen for at forhindre Jörg i at forlade hende. Martin følger hende og møder en alvorlig ulykke. En bil er væltet flere gange. Føreren er Susanne!

Susanne er hårdt skadet og bliver indlagt, men babyen dør. I mellemtiden har Jörg læst om resultatet af fædreprøven og kører til hospitalet. Der bryder Susanne sammen, da barnet ikke ville være død, hvis Jörg havde undgået sin flugt.

På samme tid skal Martin tage sig af Markus Sattler, der bringes til hospitalet med kramper og høj feber. Dr. Kahnweilers diagnose er Creutzfeld-Jakob, men Martin er uenig. Han møder store problemer med patientens familie.

28. Neuordnung
Susannes ægteskab ophører. Hun beskylder Jörg for at have forårsaget bilulykken med hendes døde barn og beder ham om at forsvinde fra sit liv.

På Gruberhof er nye spændinger på vej. Lilli er forelsket. Hans ser store problemer i det, mens Martin ikke anser situationen som problematisk. Nu skal han glide ind i mediatorens rolle mellem Lilli og Hans.

11-årige Christina Lohmann falder om på en skoletur. Efter at have opdaget arvelig sygdom undersøger Martin også Christinas mor Karin og opdager, at hun ikke er Christinas mor.

29. Gefährliche Wut
Hans bekymrer sig om Lilli og frygter, at hun bliver skuffet over sin kæreste Sebastian Lech. Men Lilli vil ikke vide om hendes fars bekymringer. Den evige skændsel mellem de to byrder hele familien og forholdet mellem Hans og Klara.

Smeden Wieland Grahammer er ved at bryde op. Årsagen til dette er hans konstante udbrud af vrede, som skræmmer sin kone Marlies. Han vil kun undersøges af Martin når Marliess har forladt ham, men det synes Martin ikke er en god ide.

Susanne lider stadig af hendes baby og konsekvenserne af bilulykken, selvom hun ikke viser det til omverdenen. Martin indser, at hun skal tale med nogen om hele situationen og spørger Andrea om hjælp, som allerede har lidt en abort.

30. Alles oder nichts
På Gruberhof har Lisbeth fødselsdag. Sarah flirter stadig med Lillis kæreste og Martins hplaner om at forlade gården for at flytte ind hos Andrea bliver mere og mere kompliceret.

Hans og Martin bliver kaldt til en mission. Stefan Wedekind, hans kone Melanie og søn Philipp blev overrasket i bjergene ved en storm. Da de to finder familien, bliver Melanie ramt af lynnedslag.

Bedst som Martin og Dr. Kahnweiler kæmper for livet af den alvorligt skadede Melanie, bliver Philipp også syg. Mens den 8-årige er i koma, forekommer situationen håbløs for Stefan Wedekind. Martin undersøger årsagen til Philips sygdom. En uopdaget hemmelighed fra Melanie’s fortid får en betydende rolle.

Andrea leder efter en lejlighed til sig selv og Martin og har arrangeret en mæglingsaftale. Da Martin undskylder, fortæller hun ham om et jobtilbud i Wien, som hun gerne vil have.

31. Tiefer Fall
Lisbeth Gruber vender tilbage fra sin wellness weekend med restaurantkritikeren Klaus Hellmann, som hun mødte der. Begge opfører sig som teenagere i kærlighed, og resten af familien ved ikke, hvordan man skal håndtere det.

Hans og Martin bliver kaldt til en nødsituation. Bjergguiden Erik føler sig utilpas. Undersøgelsen viser, at Erik ikke længere må være bjergfører. Erik modstår, fordi han frygter sin forretning. Mens Martin er på vej til hospitalet med Erik, går familien Ellert videre alene. Så sker der en katastrofal ulykke…

Hans har besluttet at starte igen. Han tager sin vielsesring og fremsætter et bryllupsforslag til Klara, men hun afviser det. Andrea er i konstant stress, fordi hun snart vil til Wien. Martin føler, at de ikke er så tæt på hinanden som de plejede at være.

32. Herzrasen
Hans kan ikke klare Klara’s afvisning af sit ægteskabsforslag og trækker mere i hjertesorg. Martin er også trist. Begge forældre til drengen Jonas Ellert dør i en minulykke, og før Jonas kan flytte til sin onkel, skal han først ud i et hjem.

Martin føler sig ansvarlig for forældres død og vil med hjælp fra sin familie og Andrea overtale ungdomsvæsenets kontor til at sætte Jonas på Gruberhof og dermed give ham mulighed for at overvinde sit traume.

Lisbeth har derimod et godt humør og nyder den opmærksomhed, hun modtager fra Klaus Hellmann. Hans er imidlertid skeptisk overfor Lisbeths nye beundrer.

Anna Ziegler kollapser på en bjergtur. Martins undersøgelser viser, at en uhelbredelig hjertesygdom er årsagen.

33. Bruchlandungen
Hans kan ikke komme over, at Klara ikke vil gifte sig med ham, selv om han forstår hendes situation. Der ser ikke ud til at være en fremtid for forholdet.

Lisbeth kæmper også med en alvorlig skuffelse. Restaurantkritiker Klaus Hellmann er i virkeligheden en bedrager. Han bruger uærlige midler til sine gastronomiske anmeldelser, og Lisbeth føler sig forrådt.

Urs Rensing, der frygter at dø som følge af en aneurisme i hans hjerne, bliver nægtet adgang til sin søn på grund af alkohol. Men de mødes hemmeligt for at forfølge deres fælles hobby med model flyver. På bjerget sker en ulykke.

34. Abschied nehmen
Martins forlovede Julia Denson fra USA ankommer helt uventet for at operere en patient. Men der er problemer med operationen. Julias hånd skælver, så Martin skal afslutte proceduren under hendes vejledning.

Endelig formår han at overbevise Julia om at blive undersøgt af ham. I den forbindelse opdager Martin et hul i Julies hjerne, der vokser hurtigt. I sin søgen på at finde årsagen kan hun ikke hjælpes. Derfor vil begge gerne tage sig tid til endnu en gang at nyde udsigten til bjergene samt at gennemgå årene sammen.

Hans, som stadig lider af adskillelsen fra Klara, er i mellemtiden forsynet af Martin’s receptionist Nicole. Da de sidder sammen en aften i kroen “Wilder Kaiser”, møder de Klara der, som helt misforstår situationen.

Et nyt hjem ophold virker uundgåeligt for Jonas efter hans onkel ikke vil tage ham. Martin forsøger at rumme drengen hos Susanne, som Jonas har stolet på. Men Susanne sørger stadig for sin egen baby og giver Martin et afslag.

35. Böses Erwachen
Hans mødes hyppigere med Nicole og synes at have fundet løsningen på hans hjertesorg. Klara er rasende og jaloux, men vil ikke tale med Hans. Lisbeth tager rollen som mægler.

Takke være Martin klarer Julia sig trods de dystre udsigter igennem hendes alvorlige sygdom. Før Julia vender tilbage til USA, mødes de to til afskedsmiddag. Andrea vender tilbage fra Wien, da hendes sag er afsluttet.

Under en bjergvandring bliver Lisa Eberle utilpas. Martin finder ud af, at hun lider af livstruende hjertesvigt. Han undersøger de potentielle fædre af Lisas baby på grund af sygdomsårsagen.

36. Bittere Wahrheit
Jonas får tilbud om at komme til en anden plejefamilie, men da han er glad for Susanne og ønsker at blive hos hende, går Martin til ungdomsvæsenet for at tale med dem.

Martin når lige akkurat at redde Anna Volkert, der er træt af livet. Men pigen synes ingen smerter at have. Martin opsøger grunden og finder en gendefekt mellem moren og en fortvivlet adoptivdatter.

Martin skal beslutte sig efter sit utroskab. Skal han sige det til Andrea eller ej? Da Andrea læser en tekstbesked fra Julia på sin mobiltelefon, er alt anderledes. Martin må tilstå. Andrea smider ham rasende ud og afslutter kontakten.

Forholdet mellem Klara og Hans ser heller ikke for godt ud. Klara kommer for at hente sine ting fra Gruberhof. Efter et uheld tager situationen en uventet drejning.

37. Schuld und Sühne
Hans og Klara annoncerer deres bryllup, som Lilli er glad for. Susanne bliver dybt såret, da Jonas mod hans vilje bliver bragt til sin onkel. Martin giver Susanne løftet om at bringe Jonas tilbage.

Andrea fortsætter med at være stædig og reagerer ikke på Martins telefonopkald, hvorefter han kører til hendes kontor. De arrangere et møde, men igen stoppes Martin af sit arbejde med en patient. Andrea er meget skuffet og tager tilbage til Wien.

Simon Lugner sendes til hospitalet på grund af lungeproblemer efter et uheld, hvor moren til hendes døde datter vil have hævn. Martin må erkende, at Simon er i livsfare.

38. Zerbrochene Hoffnung
Brylluppet mellem Klara og Hans er nært forestående. Lisbeth kan ikke acceptere at deres bryllupsplanlægger Jasmin har overtaget styringen. I mellemtiden har Martin besluttet at lave et ægteskabsforslag til Andrea, samtidig med han forsøger at finde en måde at bringe Jonas tilbage til Susanne.

Hans og Martin bliver kaldt ud til en ulykke. Sammen forsøger de at forhindre, at Helmut Wagner falder ned af en klippe. Han ser ud til at lide af demens.

Hans datter Katja og hendes forlovede Bernd Ruff er lettet, da de finder Helmut Wagner i Martins praksis. Imidlertid lægger faderen sig en stor byrde på det unge par, der i sidste ende ser ud til at lide af andet end demens.

Martin kører til Wien for at møde Andrea. De får travlt og forsøger at komme til tiden for at overvære Klara og Hans bryllup. Men så sker der noget uventet …