Bergdoktor / 6. sæson

61. Virus – Winterspecial
I de imponerende bjerge møder Martin bjergreddaren Andreas Marthaler. De er fælles gæster ved brylluppet af Martins forlovede Julia Denson, der ønsker at gifte sig med hendes store kærlighed Thomas Schira, Andreas Marthalers bedste veninde. Men så pludselig angriber en dødelig, ukendt virus bryllupsfællesskabet.

Da de kommer til brylluppet, er Christian meget dårligt. Ikke alene har han blister og rødme på kroppen. Alle tre har disse symptomer, og de rørte og kyssede alle de andre gæster – herunder den gravide brud…

62. Ausgeträumt I+II
I lys solskin sidder Martin, Lisbeth og Lilli og nyder morgenmaden, mens Martin modtager en SMS fra Lena fra Frankfurt, der har startet et et nyt job. På hans nysgerrige spørgsmål om, hvorvidt og hvordan de to fortsætter, har Martin kun ét svar: Ingen kvinder og ingen komplicerede forhold i den nærmeste fremtid.

I praksis lykønsker Martin sin patient Tobias Kirchleitner med sin fabelagtige tilstand. Nu er der intet i vejen for hans drøm om at åbne et bjergbestigningskontor med en ven. Dette skal fejres, og det gør Tobias med sin kæreste Pia Ritter på en lille vandretur. Da Pia får dårlig luft under opstigningen, ønsker hun at indånde kort med sin astmasprøjte.

Men da sprayen glider ud af deres hænder, ændrer begivenhederne sig dramatisk og kræver en udbygning af bjergredningsmændene. Martin og Hans er også involveret i missionen, og på vej til hospitalet finder Martin ud af, at Pias formodede astma spray er overdoseret for denne sygdom.

Pia Ritters liv kræver en lungetransplantation. Trods hendes vilje fortæller Martin Pias ven Tobias, hvilke tilstand hun er i, og at hun kun har timer tilbage at leve i. Tobias testes som organdonor. Han er den eneste som kan redde hende. Et kapløb med tiden begynder, og det har mørke udsigter.

Privat kommer Martin tæt på Anne Meierling. Ikke bare med et kys, men også i sengen. Hvad han ikke aner er, at Anne Meierling er Arthur Distelmeiers datter.

63. Verantwortung I+II
Lisbeth og Anne Meierling kommer til diskussion, da Distelmeier har fundet et stykke papir som truer Gruberhof med at skylde en masse penge for jord, som ikke er betalt.

Da Martin forlader Lilli foran skolen, kolliderer en ung kvinde ubevidst ved siden af hendes bil. Martin er på stedet og tager hende til sin praksis. Der fortæller Jana Keutner ham, at hun efter sin forældres død skal passe på sin kronisk syge datter Lea alene og er presset.

Selvom Jana er alvorligt såret, vil hun ikke behandles af Martin. Hun har ikke råd til det. Men snart handler det mere end blot hendes eksistens. Har den unge mor for lang tid ignoreret sin sygdom? Og hvad med hendes datter Lea?

Martin og Hans ved stadig ikke, hvad der deprimerer Lisbeth. Men efter at have besøgt Distelmeier står det klart, at det har noget at gøre med ham.

Jana har ventet for længe til at blive behandlet for sin syge lever. Martin forsøger at genskabe kontakten med Janas lille datter, så pigen ikke ender helt alene. I mens forsøger Martin og Anne at finde et kompromis til Gruberhof.

64. Keine Zukunft I+II
Martin sidder tungt foran indgangen til Gruberhof, da Lilli beder ham om råd. Hun er frustreret, da Mario ikke engang siger et ord til hende længere. Men disse er ikke Grubers eneste bekymringer, fordi Arthur Distelmeier har drevet deres køer fra græsgangene.

Da de får besætningen tilbage under kontrol, kommer Distelmeier og gør det klart, at han ikke vil lease markerne til Grubers. Gruberhofs eksistens er akut truet uden dyrkning og græsningsarealer. Hans er ved siden af sig selv, fordi han mener, at Martin, som ikke kunne holde hænderne fra Distelmeiers datter, er ansvarlig for det hele.

Lisbeth er også skeptisk ved, at Anne ikke kun har brugt Martin til at redde sin fars gård. Lisbeth og Martin diskutere i bilen. Før Martin når at sige noget tilbage, bemærker Lisbeth at kørestol er faldet ned på siden af vejen.

Længere nede i bjergstrømmen flyver en ung kvinde ubevidst i vandet. Martin giver førstehjælp, og på hospitalet kan Cora Rudolf ikke overbevise ham om, at det var en ulykke. Den tidligere ekstreme atlet sidder i en kørestol efter en alvorlig ulykke. Da Martin undersøger hende nærmere, tyder nogle uregelmæssigheder på, at lammelsen måske ikke er endelig.

Men det er ikke det eneste, der pludselig bryder ind i hendes liv, for hendes store kærlighed Sebastian, et håbende talent fra den tyske klassiske musikscene, der forlod hende på dagen for hendes ulykke på grund af sin karriere, står pludselig ved hendes dør.

I mellemtiden har Martin hørt fra Anne, hvad hendes far virkelig har til hensigt at gøre med Grubers, men hun beder ham om at holde det for sig selv, selv om alt står på spil for Grubers. Nu skal Martin træffe en vigtig beslutning.

Alt i mens der kaldes ud til hektik på bjerget, hvor Cora og Sebastian svæver i livsfare, får Susanne pludselig veer og må køres i bil, hvor Hans må agere supermand, og Martins beslutning om at redde Gruberhof får frit løb.

65. Lügen und Wahrheiten I+II
Gruber-familien venter om morgenen til det afgørende opkald fra mælkeejeren Rainer Brandl. Han er den hemmelige køber af de tidligere Gruber-felter.

Martin møder op til en faldskærmskonkurrence. Kort efter hans ankomst sker der en hændelse: En af hopperne Richard Meißner klarer ikke at åbne sin faldskærm i tide og går ned i en tæt skov. Men han er heldig i ulykken. Kun en mærkbar tremor i hans højre hånd gør Martin bekymret.

Susanne har besøg af sin ven Karin, der er stærkt adskilt fra sin mand Richard. Hun er på vej til sin bil, da hun kollapser. Susanne underretter straks Martin, som tager fru Meißner til hospitalet for en check. Der viser sig at hendes barn skal gennemgå kirurgi før fødslen.

Ved Distelmeierhof forsøger Anne at afskrække sin far fra at sælge markerne, og Lisbeth går til Brandl for at prikke til hans samvittighed. Nogen tid senere informerer Brandl alle parter om, at han vil afstå fra at købe markerne. Gruberhof synes at være reddet nu, og Martin håber, at han også får en chance med Anne.

Kort tid efter får Grubers et nyt chok. Arthur Distelmeier er kollapset efter et telefonopkald med Brandl med et hjerteanfald og flyder i akut fare for livet. Martin forsøger at redde Arthurs liv.

Både fru Meißner og Arthur Distelmeier får svære komplikationer, men det lykkes at komme over det til sidst. Anne bliver naturligvis glad for at have Arthur og Martin tilbage igen, ind til Martin opsøger hende og fortæller hans hemmelighed.

66. Schattenkind I+II
Der er en bekymret stemning ved frokostbordet hos familien Gruber. Mens Lilli forsøger at bekæmpe sin kærlighed med musik, sætter Lisbeth spørgsmål ved, hvorvidt redningen af Gruberhof endelig har været succesfuld.

Martin bliver kaldt til familien Löffler, hvis ældste datter Lisa lider af svær smerte på ryggen. Hendes søster Kira er allerede bekymret for det værste og står over for muligheden for at gøre en anden smertefuld knoglemarv donation til sin søster. Martin forsøger at gøre Kira håb, fordi Lisas symptomer ikke nødvendigvis tyder på tilbagelevering af leukæmi.

Martin bevarer denne antagelse. Dette giver imidlertid ikke grund til glæde, fordi Lisas nyrer synes at være uopretteligt skadet. Mens Martin stadig er på udkig efter alternative løsninger, synes løsningen klar til Lisas far Bernd.

Hovedlæge Prof. Fendrich fejrer sin 65 års fødselsdag på klinikken. Dr. Kahnweiler inviteres på middag, som også indebærer en jobsamtale af den kirurgiske afdeling. På mødet med professor Fendrich indser Dr. Kahnweiler, at hans forfremmelse er forbundet med en tilstand, han ikke kan og ikke vil opfylde.

I mellemtiden kæmper Susanne med et andet problem. En halv million euro blev tilbudt til salg af den elskede kro “Wilder Kaiser”. Hans er begejstret med muligheden for endelig at bruge pengene til at flytte ind i et fælles hus, men Susanne tøver med at opgive sin livslange drøm.

67. Allein I+II
Martin overtager repræsentationen af Dr. Ing. Claussen i den nærliggende pension og plejehjem. I plejehjemmet er komapatienten Thomas Weidler, som for fire år siden under uforklarlige omstændigheder næsten druknede i en sø og siden da ikke har mere hjernevirksomhed. I en rutinemæssig EEG finder Martin, at EEG pludselig viser udslæt, når han besøger sin lille datter. Martin reagerer straks, fordi han mener, at chancerne er høje, at hr. Weidler kunne vågne op igen.

I Wilder Kaiser er der en trykket stemning, fordi Susanne har besluttet, at hun ikke ønsker at sælge kroen. Men det er ikke det eneste, der generer Hans, idet Susanne heller ikke vil flytte til Gruberhof.

I mellemtiden kommer Hanna Weidler til sygehjemmet. Hun kan ikke tro, at hendes mand måske vågner igen. Martin indser hurtigt, at hun selv er meget bange, og må herefter fortælle sandheden.

Ved Gruberhof fortæller Lisbeth Hans, at Martin kun kunne redde gården, fordi han svor til Arthur Distelmeier for at afstå sin kærlighed til Anne. De to er meget bekymrede for Martin, for det er helt klart, hvor meget han lider.

Thomas Weidler vågner op fra koma og spørger om sin familie. Da Thomas ikke skal udsættes for stress i sin situation, beslutter Martin sig for at nægte Thomas sandheden om sin kone og datter først. Men alt Thomas ønsker er endelig at se sin kone og datter. Og så går Martin til Hanna for at tale med hende igen.

I mellemtiden nægter Anne at acceptere Martins adskillelse. Hun vil endelig vide, hvorfor Martin sluttede sit forhold så brat, men han svarer ikke engang på hendes opkald længere. Martin skal fortælle hende sandheden. Men han ved også, hvad der står på spil, så han hævder, at hans følelser simpelthen ikke er nok for dem.