Bergdoktor / 2. sæson

9. In guten wie in schlechten Zeiten
Martin og Hans lider begge af hjertesorg. Siden Susanne’s mand, Joerg, er vendt tilbage til Ellmau, føler Martin sig forsømt af hende. Martin’s receptionist Christina, i hvilken Hans blev forelsket, er flyttet tilbage til Hamburg.

I en fælles bjergvandring skal Hans og Martin hjælpe den skadede Marja Otto til at hjælpe. Under bjergningen bliver Hans ramt af en sten i hovedet og bevæger sig ikke mere.

10. Vergiftungserscheinungen
Martin redder Lilli fra brand, men hører ikke Paulus stadig er i fare. Ingen ved, hvor vidtrækkende konsekvenser ilden har taget. Martin bringer Paul hjem og møder moren til drengen, der viser ekstrem fjendtlighed.

Susanne har besluttet at tale med sin mand Jörg, at hun har valgt Martin. Jörg planlægger fremtiden sammen med Susanne og arbejder på realiseringen af en fælles drøm. Men så vender han ikke tilbage fra en sejltur.

11. Väter
Susanne, Hans og Martin sætter ind efter den forsvundne Jörg.

På Gruberhof fortsætter spændingen efter branden. Udstyret blev ødelagt af ilden, og familien har brug for penge hurtigt. Men den nye bankdirektør Gerd Ohlmüller nægter Grubers et andet lån og råder dem til at sælge.

Jörgs tilstand efter katastrofen på søen bliver værre og værre. Efter at Martin har undersøgt Jörg, skal han bringe Susanne en chokerende meddelelse.

12. Zuspitzungen
Martin beder sin forlovede Julia komme til Ellmau. Martins og Julias møde er ikke ligefrem rosenrødt. Julia er forvirret over Jörgs kræft, men det er stadig en del arbejde, indtil den endelige og besparende søgning er diagnosticeret.

Det er svære tider med Martin og Susanne. Susannes omsorg for Jörg og tilstedeværelsen af Julia sætter kærligheden til de to på en alvorlig prøve.

13. Trennungsschmerz
Et nyt nødopkald kommer ind. Tim, en veltrænet kanoist, oplever akutte muskelkramper under træning. Efter den første undersøgelse tror Martin det er doping. Men sagen er meget vanskeligere.

En redning til Gruberhof er stadig kritisk. Kooperativet skal overtage en garanti, men også denne plan fejler. Martin har et forslag, men det giver en høj pris for alle, og Martin kan ikke holde et løfte, han har givet Lilli.

14. Nur ein Haus
Roman Melchinger har besluttet at sælge klinikken for at hjælpe Grubers ud af deres økonomiske elendighed. Men bankdirektøren Ohlmüller lever ikke op til sin aftale.

I mellemtiden foretager Ohlmüller en bjergvandring alene for ikke at blive fundet af Martin. Men det er en stor fejltagelse.

Jörg gør et andet forsøg på at genvinde Susanne og kører hende til Achensee. Der overrasker han hende med sin store livslange drøm.

15. Innenleben
Hans overvejer, hvordan han bør søge Klara, fordi han er forelsket i hende. Han spørger Martin om rådgivning.

Da Klara stopper ved Grubers gård, bryder Hans igen ud af jalousi, fordi hun leder efter Martin. Hun er meget bekymret for sin 8-årige studerende Lukas Beisel og har derfor brug for Martins lægehjælp.

Roman står over for en vanskelig opgave, nemlig at opsige den udmattende receptionist fru schneider.

16. Fehler mit Folgen
Lisbeth ønsker at tage på en tur med familien, men Hans og Martin er ikke begejstrede over det. De er i tvivl på grund af Klara. Men Lisbeth har noget nyt at fortælle alle. For at rydde op i familiefonden har hun besluttet at dyrke medicinske urter.

Martin beskyldes for grov uagtsomhed, da advokaten til Klopp-familien Andrea Junginger er i problemer.

17. Mutterinstinkte
En gammel skoleven af Martin, Ferdinand Balzer, som også er vært for Grutten-hytten, slår sin skulder i et fald. Han blev pludselig svimmel. Skulderen trækkes hurtigt tilbage. Men hvad ligger der virkelig bag?

Martins diagnose er akut nyresvigt. Ferdinand bliver straks taget til klinikken. Martin, Dr. Kahnweiler og Ferdinands kone Lena skal nu beskæftige sig med vidtrækkende beslutninger.

18. Absturz
Lilli overtaler Hans til en shoppingdag i Hall. Lilli forsøger at få Hans til at stoppe med at tænke på Klara. Men Hans fortsætter med at tænke på Klara og overvejer, hvordan han skal henvende sig til dem efter tvisten om døtrene.

I mens kommer Martin i problemer i bjergene, hvor Andrea lider af livstruende skader. Trods sine egne sår gør Martin alt for at redde Andrea. En helikopter nærmer sig, men håbet om de to forsvinder hurtigt – hvor er de?

19. Schön blöd
I Ellmau er der et fotografering til modeshow. En ung kvinde får det dårligt og bringes til hospitalet. Efter yderligere undersøgelse antages det, at hun lider af anoreksi. Martin bliver bekymret, da hun ikke svarer på hans opkald.

I mellemtiden er Lilli fascineret af modeverdenens besøg. På den måde skaber hun et nyt billede, og forsøger ikke at tænke på sin fars forhold til Klara længere. Lilli lider af, at hendes far har fundet en ny kone, og det er også moderen til den hadede Sarah. Men så giver Sarah hende et forslag.

20. Kinder
Under en picnic med sin mor forsinder lille Maria. Umiddelbart efter modtages et nødopkald af Martin og hans kolleger fra bjergredningstjenesten. Martin bringer den desperate mor hjem og finder ud af, at Maria døde for noget tid siden.

Martin overfører derfor kvinden til psykiatri. De ønsker ikke at lade hende gå. Der er en mistanke om en alvorlig, posttraumatisk stresslidelse. Men Martin ser en organisk årsag som mulighed og spørger Andrea om hjælp.

Susanne er gravid, men hun ved ikke hvem faderen er. Er Jörg eller Martin far til hendes barn?

21. Wahrheiten
Antonia Nachtweih er forlovet med sin 20 år yngre pianist Konstantin Kordes. For at gøre Konstantin mere attraktiv og yngre spiser hun ikke nok og tager regelmæssigt piller. Men pludselig falder Antonia om, og hun bliver mere og mere svag.

Susanne fortæller endelig Jörg om sin graviditet. Men Jörg kender det allerede og glæder sig til at blive far. Da Susanne fortæller ham, at Martin også kunne være far til hendes barn, mister Jörg besindelsen.

I forholdet mellem Martin og Andrea hjælper en hemmelighed Andrea med at afkøle sine følelser. Kan det skade eller ødelægge deres fælles kærlighed?