Bergdoktor / 5. sæson

54. Eiszeit – Winterspecial
Martin modtager et besøg fra skatteinspektøren i praksis. Samtidig kaldes han til bjergredningen, idet Jasmin Seitz, en ung pige, er styrtet ved en gletscher. Da Martin og Hans ankommer med bjergredningsholdet, indser de at Jasmins mor også styrtede, mens de forsøgte at redde Jasmin.

Ikke alt fungerer godt i praksis. Skatteinspektøren er ikke ligefrem begejstret over Martins fortsatte fravær og kan ikke påvirkes af Schneiders kvindelige charme. Martin har ikke en god følelse, fordi han ikke har meget at gøre med bogføring.

Men først og fremmest vil han finde Jasmins mor og søster, Jasmin’s knoglemarv. Til sidst finder han Vas søster og forsøger hårdt at overtale den gravide kvinde til at tage en test for at redde livet for sin niece. Fordi Jasmins mor ikke er blevet fundet endnu. Selv en tung snestorm stopper ikke Martin og Hans fra at fortsætte med at søge efter hende.

55. Um Leben und Tod
Martin gør alt for at redde Toms liv, fordi hans kærlighed til Lena står på spil. Med en afhandling, han har udviklet, forsøger han at finde ud af årsagen til Toms stadigt forværrede tilstand. Kan Martin hjælpe Tom eller vil han miste Lena?

Den skadede Lisa Kleinert er diagnosticeret med er en sjælden virus. Denne virus overføres kun gennem seksuelle kontakter og er helbredes alene ved dannelse af antistoffer i blodet. Barnet bliver ikke sin kærestes, da hun havde en affære lige inden forlovelsen. Selv om hun sætter sit liv i fare, ønsker hun ikke at afsløre mere.

En 15-årig autist er faldet. En undersøgelse på hospitalet viser, at det sandsynligvis er et arvæv i hjernen der er årsagen til, at autisme blev diagnosticeret. Gennem en hensigtsmæssig operation kunne pigen fuldt ud gendanne sig, men faderen nægter. Martin kæmper for at rådgive af frygt for, at han vil tage fejl, som med Tom.

Forholdet mellem Susanne og Hans går godt. Endelig skriver Hans et brev til Klare for at bryde op med hende, som han bringer med til posthuset. Er dette det sidste skridt til deres lykke?

56. Schwere Erkenntnis
Martin har formået at helbrede Tom. Han vil forsøge at redde sit ægteskab med Lena og beder hende om ikke at forlade ham. Lena sidder mellem to stole og føles tiltrukket af både Tom og Martin. Da Lena og Martin tilbringer en aften sammen, viser Tom sig. Han ønsker at fejre sin frigivelse fra hospitalet og inviterer nogle venner.

Men de private problemer forsvinder hurtigt i baggrunden, Da Martin og Hans er nødt til at gå ud på en mission. Cyklisten Simon Brandl styrtede i bjergene. Af hensyn til sikkerheden tager Martin ham til praksis for at undersøge ham. Der møder han sin far, der besøger Bergdoktor på grund af hjertearytmi. Det ser ud til, at de to har set hinanden i nogen tid efter et voldeligt sammenstød.

I mellemtiden er Klara kommet tilbage fra Rom og vil tale med Hans. Han havde besluttet at tilstå sin kærlighed til Susanne til Klara, men Klara spørger ham om tilgivelse og forsikrer, at hun stadig elsker ham.

På samme tid bruger Lilli og Mario meget tid sammen. Efter begge har besluttet at sove sammen, forbereder Mario natten sammen. Men Lilli trækker sig i sidste øjeblik, hvorefter Mario ignorerer hende.

57. Die letzte Wahrheit
Lykken når familien Gruber – kun Hans’ kærlighedstrekant med Klara og Susanne er problematisk. Lilli er nu klar til den første nat sammen med Mario. Natten skal forløbe optimalt.

Selv med Martin synes kærligheden at have triumferet. Lena ønsker at være sammen med ham og har forladt sin mand, der accepterer sin beslutning og lader hende gå. Martin ser frem til et par rolige dage med Lena på et hotel. Men freden varer kort, da Martin kaldes ud til et vanskeligt tilfælde.

Lena fik pludselig et hjerteanfald. Men hun selv ønsker ikke at fortolke det som en svaghed. Hun synes at være sund, men kan et “knust hjerte” også udtrykke sig medicinsk?

Det gode humør hos Grubers er forbi. Lilli er skuffet – første gang med Mario var anderledes end planlagt, og Susanne vil bryde med Hans på grund af Klara. Martin stiller spørgsmålstegn ved Lena, der endnu ikke helt ser ud til at have afsluttet forholdet med Tom.

58. Auszeit
Anna Gottlieb, der driver Pension Kaiserwarte sammen med sin mand Jochen, lider af åndenød og svær hovedpine. Efter at have undladt at diagnosticere noget under et besøg på stedet, håber Martin at få nye indsigter fra en blodprøve.

Hans har været i stand til at løse sine forholdsproblemer og har nu en god tid med Susanne. Men Jonas er ofte til stede, når de to ønsker at være alene. Mario ønsker at tilbringe en masse tid sammen med Lilli, og han spørger efter en fiktiv tvist med sin mor om at blive boende hos Gruberne. Lisbeth er skeptisk, men Martin siger okay.

Tom har stadig ikke opgivet håbet om, at han kan blive et godt par igen med Lena. Martin beslutter at tage afstand fra Ellmau. Således gør han en vidtrækkende beslutning, som hans familie ikke har let ved at acceptere.

I det samme venter den næste mission. Simone Reitling er styrtet i bjergene og bjærget af bjergredningsmanden. Martin finder ved første undersøgelse, at den unge kvinde har store hukommelsestab. Hun genkender ikke engang sin mand. I stedet føler hun en nærhed til sin redningsmand, Peter Jochner.

59. Neustart
Martin har besluttet ikke at tage til New York, og fejrer hele familien med en amerikansk morgenmad. Lilli har indset, hvilken ændring Martins beslutning om at forlade Ellmau har gjort for deres liv og forsøger at komme ind på livet af ham igen.

Martin kaldes til sin næste opgave. I kirken faldt Markus Leitner ud af stigen under reparation af orgelet på grund af åndenød. Martin bringer Markus til sin praksis og diagnosticerer lungeemfysem. Markus Leitner fortæller derefter Martin, at han allerede er blevet behandlet for dette og ikke ønsker at gøre det igen, selv om Martin insistere.

I mellemtiden hører han fra Lena, at hun vil forlade Ellmau med sin mand og flytte til Graz. Til gengæld har Martin gode nyheder til Susanne. Ved en fælles picnic bliver Hans fortalt, at han skal være far. Da Jonas hører om Susannes graviditet, er han væk. De søger efter Jonas. Martin ønsker også at deltage, men kaldes til en nødsituation.

Vio Diesinger behøver hjælp. Ved første øjekast kan Martin ikke registrere nogen fysisk skade. Derfor undersøger han ham nærmere i sin praksis. Ud over mavesmerter og rysten ser Vio ting der ikke er der. Martin har mistanke om, at det er skizofreni og diskuterer med hende og hendes forlovede, hvordan man fortsætter. Om et par uger vil de to gifte sig, men deres forhold truer med at bryde sammen.

Martin modtager telefonopkald fra Dr. Kahnweiler. Lenas mand Tom er kommet til skade og bragt på klinikken.

60. Bis zum Schluss
Martin er på vej til Tom Imhoffs begravelse og kolliderer med en SUV, hvis chauffør pludselig fik et anfald. Heldigvis reagerede hans kæreste i tide. Føreren, som er soldat, bliver undersøgt af Martin for hjerteproblemer og forsøger at skildre hele sagen som ikke så tragisk.

I mellemtiden klager Susanne om at være utilpas og søger Martins praksis. Martin udfører en ultralydsundersøgelse og rådgiver sig hos Dr. Imhoff. Dette fører til en uenighed mellem brødrene Gruber.

Leons resultater er ankommet og lover ikke godt. Det viser sig, at det kan være en forgiftning og en arvelig sygdom. Men hvor kommer forgiftningen fra? Kunne Leon have gjort det selv, af hvilken grund, og med hvad?

I mellemtiden skal Lena efter Susannes undersøgelse fortælle de forventende forældre, at Martins gæt er blevet bekræftet. For en mere præcis diagnose, råder hun Susanne til at få behandling. Men Susanne og Hans kan ikke tro det. Martin overtaler de to til at få en anden medicinsk mening, men det viser samme resultat.

For at redde Susannes liv skal graviditeten stoppes. Mens Susanne ikke vil tillade det, finder Hans det svært at håndtere. I sidste ende beslutter Susanne og følge Lenas råd om operationen. Martin giver dog ikke op og fortsætter med at lede efter en måde at afværge operationen på.

Alt i mens at Klara beder om hjælp. En kvinde er kollapset og besvimet. Det er mor til en af hendes studerende. Det viser sig, at dette ikke er moders første sammenbrud.

Hanna er fanget i tyveri og skal overleveres til plejeforældre. I en undersøgelse finder Martin, at kvinden lider af en tumor. Men der er ingen slægtninge, der kan påtage sig Hanna i tiden for den efterfølgende behandling. Hun har heller ikke nogen sygesikring. Vil Martin kunne redde kvindens liv og rumme Hanna?