Bergdoktor / 1. sæson

1. Heimweh
Efter mange års arbejde i udlandet ønsker den tyrolske kirurg Martin Gruber at overraske sin mor med et kort besøg på sin fødselsdag. Men landskabet viser sig ikke at være så roligt og stille som han huskede.

2. Am Scheideweg
Martins afgang fra Ellmau er forsinket, da han opdager at han kan være Lilli’s biologiske far. Kort før sin død betroede Sonja dette mysterium til Martins mentor Stefan Melchinger.

3. Ein harter Schnitt
Martin bliver efterhånden glad for at bo i landdistrikterne. Han nyder hvert eneste minut med sin dejlige datter Lilli. Men ligesom Martin er ved at slå sig til tåls, overrasker hans kæreste Julia ham med en sensationel nyhed.

4. Querelen und Quarantäne
Ellmau forbereder sig til St. John’s Day. Pludselig bliver en besøgende syg med en meget smitsom virusinfektion. Martins råd til at annullere festivalen for at forhindre yderligere infektion bringer hele landsbyen imod ham.

5. Fluchthelfer
Martin har problemer med en stærk gravid patient, der klager over forkølelse. Kun modvilligt foretager hun grundige prøver og forsvinder derefter straks fra hans praksis.

6. Familienbande
I en huletur kolliderer to søstre. Redningsoperationen forbliver ikke uden konsekvenser for Martin. Selvom han gør sit bedste, lykkes det ikke med at stabilisere den kritiske tilstand for et af ulykkesofrene.

7. Dunkle Vergangenheit
En ung mand mister bevidstheden, da han falder om på gaden. Selvom han tilbringer natten udendørs, overlever han ulykken stort set uskadt. Martin vil have ham undersøgt nærmere. To mørke mænd er også meget interesserede.

8. Loslassen und festhalten
I skoven er en alvorligt skadet kvinde reddet efter at være blevet angrebet af en kæmpe bjørn. Der er tegn på rabiesinfektion – en sikker dødsdom. Mens den øverste læge doktor Kahnweiler for længst har givet op og ønsker at stoppe behandlingen, forsøger Martin desperat at udelukke mistanken om rabies.