Bergdoktor / 14. sæson

124. Bauernopfer- Winterspecial

Sammen med Hans, tager Martin en vinterlig opstigning til Ellmauer Halt – det højeste punkt i bjergkæden i Wilder Kaiser. Pludselig bliver de fanget i en snestorm. De kæmper sig over snedriv og spalter til en ensom bjerghytte, hvor Rupert Althammer kort efter kommer brasende. Udåndet og alvorligt hypotermisk rapporterer han, at hans bjergguide Johanna Kirchner faldt i en sprække.

På trods af de mest ugunstige vejrforhold begynder Martin og Hans straks at kigge. Med fare for deres liv kan de redde Johanna næsten uskadt. Først er der stor lettelse, men snart afslører Johanna overfor Martin, at hun for nylig har haft fysiske problemer, der kunne have forårsaget ulykken. Dybdegående undersøgelser fører hurtigt til en meget dramatisk diagnose: Johanna har leukæmi i det sene stadium.

Den selvsikre unge kvinde er chokeret, men finder støtte og trøst i sin mor Ella. Da Martin bemærker, at Ella Kirchner og Rupert Althammer har kendt hinanden i lang tid, bliver han mistænkelig.

125. Aus Mut gemacht

Tim Hauser vil tilbringe et par romantiske timer med sin elsker Katja i bjergene. Problemet er bare, at Katja er gift og har besluttet at forlade Tim og rejse til Norge med sin mand og to sønner.

Før Tim virkelig kan forstå, hvad dette betyder for deres forhold, kollapser han pludselig. Hvad Martin finder i sine efterfølgende undersøgelser lover ikke godt. Tim har en tumor og har allerede flere metastaser i kroppen. Hvis bugspytkirtlen er påvirket, har han i bedste fald seks måneder tilbage at leve i.

I sit privatliv kan Martin se frem til en lys fremtid: Han og Anne har endelig fundet hinanden – og denne gang skal det være for evigt. Mens Hans og Lilli håber, at intet kommer op igen, er Lisbeth mere bekymret over Hans forhold til Susanne og hans afbalancerede handling mellem Gruberhof og restauranten.

126. Bis nichts mehr bleibt

Efter sin mors død med demens havde Luisa Sturm en ting i tankerne: Hun vil være fri. Rejse verden rundt uden forpligtelser. Det faktum, at hun forelsker sig i den indfødte Jan Behringer i den rolige by Ellmau, passer ikke ind i hendes planer.

Martin tager sig af den ekstraordinære unge kvinde og har en dårlig mistanke, som snart bliver bekræftet. Ligesom sin mor har Luisa Huntingtons sygdom, en uhelbredelig arvelig sygdom. Men det er ikke alt, for den unge kvinde er også overraskende blevet gravid og give sygdommen videre til sit ufødte barn.

Luisa er revet mellem frygten for at miste kontrol over sit liv og trangen til at bruge den tid, hun har forladt frit og i sit eget tempo. Hendes ven Jan er derimod fast overbevist om, at de kan klare alt sammen, både sygdommen og et barn sammen.

Martin oplever en rutsjebane af følelser. Efter at han havde vænnet sig til tanken om at få børn med med Anne, fik hun en ødelæggende diagnose om, at hun ikke kan få børn. Mens Hans og Susanne forsøger at forene deres forhold mellem kroen og Gruberhof, bliver Lisbeth helt overrasket af et telefonopkald fra Franziska.

127. Feind im Kopf

Holger ser ud til at have boet adskilt fra sin kone og datter der i nogen tid. Martin finder ud af, at Holgers kone Miriam, brød op med ham for længe siden på grund af Holgers alkoholforbrug og den tilknyttede aggressivitet. Da krampeanfald blev føjet til hans symptomer, udviklede Martin en teori.

Sammen med Alexander Kahnweiler forsøger han at bevise, at hans patient har en degenerativ hjernesygdom, der kan spores tilbage til hans boksekarriere for mange år siden.

På samme tid er Martins privatliv stadig lidt i krise. Efter at have fundet ud af Franziskas graviditet leder han efter det rigtige øjeblik til at fortælle Anne om det.

128. Feuer

Martin kaldes til en ulykke, hvor en bus, der er gået ud af vejen, truer med at falde ned ad en skråning. Brandvæsenet er allerede på stedet.

Først og fremmest kaster brandmester Andreas Kloser sig selv ind i handlingen og skader sig alvorligt. Det viser sig, at benet er hans mindste problem.

Han har haft alvorlige mavesmerter i nogen tid, hvilket ofte bringer ham på knæ. Han forsøger at bagatellisere dette til sin læge, men Martins medicinske instinkt fortæller ham, at der er mere ved det.

Martin finder ud af, at Andreas er en tør alkoholiker, der over tid har byttet flasken mod trangen til at hjælpe. Efter nogle undersøgelser bekræftes hans mistanke om, at Andreas har en akut nyresygdom. Men han vil stadig ikke vide noget om det – frygten for at være uegnet til brug er for stor.

Samtidig vokser andres interesse for brandvæsenet, fordi Robert Schwarz, det yngste medlem, ser ud til at have efterladt et varigt indtryk på Lilli. Anne, derimod, der stadig ikke er klar over Franziskas graviditet, beslutter – på Lisbeths opmuntring – at endelig se fremad. Når alt kommer til alt er der stadig et behov for at planlægge et bryllup.

129. Bittere Tränen

På trods af al privat modgang fortsætter Martin med at vise sit fulde engagement over for sine patienter. Især Lara Wöhlert har brug for mere støtte, end han oprindeligt har mistanke om. Efter en to måneders pause – på grund af en akut udbrændthed – vendte den unge mor tilbage til sit job i selskab med sin mands familie. Men snart begynder Lara at vise bekymrende symptomer igen, og hun kollapser.

Martin finder en høj dosis af den stærke beroligende propranolol i hendes blod. Hverken stoffet eller den psykologiske behandling af hans patient taler for en udbrændthed, lige så lidt som hendes fysiske symptomer og hendes fjerne opførsel over for hendes miljø. Men når Lara endelig åbner op for Martin, er den erfarne læge også chokeret. Den unge kvinde blev voldtaget og har indtil videre ikke været i stand til at samle modet til at betro sig til nogen. Martin gør alt, hvad der er i hans magt for at hjælpe Lara.

Efter at Anne fandt ud af Franziskas graviditet, blev hun ødelagt. Hvordan skal det fortsætte? Martin forsøger at finde ud af, hvordan man kan være en god far og en god mand på samme tid, fordi alt, hvad han virkelig ønsker, er at se Anne smile igen. I mellemtiden bliver Lilli også mistænksom over forholdet mellem Hans og Linn.

130. Atemlos

Siden sin fars død har den 20-årige Nina Tauber passet sin bror Max alene. Hendes mor Annette forlod familien flere år før for at opbygge en karriere og et nyt liv i Sri Lanka. Nina kan ikke tro, at forældremyndigheden over Max automatisk skal overføres til Annette.

Hun er overbevist om, at hun kan fortsætte med at tage sig af den tiårige såvel som familiens eget bageri. Men pludselig da Annette dukker op uanmeldt i Ellmau, kollapser Nina med skarpe smerter i brystet.

For ikke at miste Max under nogen omstændigheder forsøger hun at være stærk og skyder angrebene ned som en stressreaktion foran Annette og ungdomsvelfærdskontoret.

Martin frygter en anden årsag til smerten, der kan koste Nina forældremyndigheden. Den eneste løsning ville være et kompromis mellem mor og datter, men fronten er så hærdet, at selv Martin næppe kan mægle.

På Gruberhof forsøger Anne stadig at fordøje chokket over Franziskas graviditet. Martin gør alt for at få hende til at føle, at de kan gøre det hele sammen – som et ægtepar. Uden yderligere arrangerer han et bryllup ved hjælp af Lilli og Lisbeth.

131. Tausendundein Tag

Martin personlige liv er langt fra afslappende. Men fødslen af hans søn er nært forestående, og han, Franziska og Anne er endelig nødt til at finde et kompromis.

Først skal han tage sig af en patient. Eva Winter ser ud til at nyde sit liv til fulde, men hendes symptomer er bekymrende. Martin prøver at hjælpe hende. For det, hun synes at have mest brug for, er en ven.

Den unge kvinde er ikke kun i en dårlig position privat og økonomisk, hendes helbredstilstand er også mere end bekymrende. Martin indser endelig, at Eva blev smittet med hepatitis for nogen tid siden. Det faktum, at sygdommen ofte overføres seksuelt, og at Eva skal informere alle sine tidligere partnere, komplicerer sagen mere end oprindeligt antaget.

Martin er stadig langt fra at løse sin vanskelige familiesituation. Efter sin ulykke besluttede Franziska trods alt at flytte til Ellmau, hvilket efterlod Anne med et stik i hjertet. Ikke desto mindre accepterer hun at tage en samtale med Franziska. Dette ender dog ikke som forventet.

132. Alles anders

Simon Gantner og hans kæreste Kathi Bachmann er i syvende himmel. De er frisk forelsket og ser frem til deres fremtid sammen med stor forventning. Men da Kathi kollapser kort efter forlovelsen, har Martin Gruber dårlige nyheder for hende. Hun har en jernopbevaringssygdom, som får jernaflejringer til at angribe hendes organer.

Martin bliver ret chokeret over den efterfølgende blodprøve, da Kathi og hendes forlovede er tæt beslægtede som halvsøskende. Midt i bekymringerne fortæller Martin, at som sin bror ville Simon være den ideelle donor til en organtransplantation, som Kathi muligvis har brug for. Frem for alt ønsker Simon imidlertid ikke at blive dikteret af nogen – han er stadig fast overbevist om, at han vil gifte sig med Kathi.

Efter at Annes samtale med Franziska havde gjort den grundlæggende forvirrede situation endnu mere kompliceret, tog Franziska en beslutning: Hun ønskede ikke kun at forsvinde fra Ellmau, men også at opdrage hendes barn i New York. Martin er dog stadig noget forsigtig med dette forslag. Men han er ikke den eneste i Gruber-teamet, der står over for en vanskelig beslutning. Både Hans og Martin må finde ud af, hvad de vil: Vil Hans gå fra Susanne til fordel for Linn, og kan Martin give Anne det liv, som hun inderligt ønsker, og samtidig være en god far for Franziskas barn?