Film og serier

Titanic
Ingen over og ingen ved siden af Titanic. Vild fortælling og godt spillet af Leonardo Di Caprio og Kate Winslet som Jack og Rose. Det skuespil har for altid vundet mit hjerte. En sand historie, som både er rørende men som desværre også endte tragisk.

Læs mere om forliset her

Topgun
Sublim spillet af det toplækre par Tom Cruise og Kelly Mcgillis som Maverick og Charlie. Det er rørende øjeblikke da Maverick mister Goose på havet og helt til slut, hvor Maverick og Charlie igen finder sammen til god musik fra jukeboksen.

Matador
Dansk når det er bedst med Matador, der skildrer livet mellem 1929 – 1947. Alt pakket ind med et hav af gode skuespilspræstationer i parløbet mellem Skjern og Varnæs familien, Laura, Agnes Jensen, Kathrine og Oluf Larsen blandt mine største favoritter.

Se mere her

Krøniken
Efter Matador kom Krøniken godt efter det, da serien beretter om historien mellem 1949 – 1973. Igen med gode skuespilpræstationer, hvor speciel Karen, Ida, og Palle From hører til mine største favoritter i serien.

Se mere her

Rejseholdet
Rejseholdet skiller sig ud på den gode måde, fordi den skildrer krimisager som er sket i det virkelige liv. Topper for mig listen over bedste danske krimiserie.

Se mere her

Bergdoktor
Med tysk blod i årerne er jeg faldet pladask for Bergdoktor. Dels pga. den storslåede natur i Tyrol, men også fordi det er en hyggelig serie som formår at binde livet sammen.

Se mere her

The Julekalender
På favoritlisten skal der også være en julekalender. Ingen over og ingen ved siden af. I love it.

Se mere her

Andre yndlingsserier

Bergretter (Vises på ZDF)
Lidt i samme stil som Bergdoktor med større redningsaktioner i bjergene og familiære forhold til.
Yndlingsfigurer:
– Markus Kofler, spillet af Sebastian Ströbel
– Katharina Strasser, spillet af Luise Bähr

Downton Abbey
Følger herskabet med Crawley-familien fra høj til lav mellem 1912 – 1926.
Yndlingsfigurer:
– Violet Crawley, spillet af Maggie Smith
– Mrs Hughes, spillet af Phyllis Logan


Gode skuespilspræstationer kan
sidestilles med gode sportspræstationer
Hans V. Jensen