Bergdoktor / 13. sæson

116. Die dunkle Seite des Lichts – Winterspecial

Siden sin mors død har Nathalie på 17 år lidt under en sjælden, ekstrem følsomhed over for solen og har vænnet sig til et liv med sin far isoleret fra omverdenen. Hendes seneste symptomer passer imidlertid ikke til billedet og foruroliger den alt for forsigtige far.

Hvad han ikke ved er, at Nathalie har en kæreste. Stadig lidt forsigtig, men med voksende entusiasme tør Nathalie gå ud. Tyk hætteklædt sætter den unge kvinde sig på en snescooter med Tim og nyder den frihed, som hun ikke kender. Men den romantiske udflugt til en fjern bjerghytte slutter brat. Tim bryder igennem isen og sidder fast der.

Iskoldt vand truer med at bære ham væk. Nathalie har intet valg – hun bemærker ikke engang det kolde og stærke sollys. Hun formår at holde Tim flydende, indtil bjergredningsholdet og Martin Gruber ankommer.

117. Zwei Wahrheiten

Helt overraskende lider Bernd Tannhofer, ejer af et lille alpint mejeri, et epileptisk angreb. Det forstår Martin ikke, da Bernd indtil nu har været meget sund. Det hele vendes på hovedet, da Bernds kone og mor til deres søn Lukas, forlod Alm for flere uger siden. Hun havde brug for en pause.

Da hun overraskende igen dukker op for at informere Bernd om, at hun vil skilles, er Martin der tilfældigvis også. Han kommer ind i et bittert separationsargument og oplever en endnu mere voldsom sammenbrud. Bernd beder Martin om at finde ud af, hvad der forårsager anfaldene så hurtigt som muligt. Han frygter, at hvis Martin ikke kan hjælpe ham, vil han miste sin søn i den kommende skilsmisse fra sin kone.

118. Déjà-vu

Stress og utilfredshed forårsager hovedpine for Kai Riegert. Et anfald af svaghed kalder Martin på stedet. Han opfordrer sin patient til at tage det med ro.

Martin er meget bekymret for, at Kai pludselig viser hukommelseshuller og humørsvingninger i en alder af 35 år. Martin optrevler en diagnose, som Kai faktisk er for ung til: Demens.

Bryggeriet, som Kai Riegert overtog fra sin far, der døde alt for tidligt, giver ham hovedpine. Selvom Kai ved, at hans far døde af et stressrelateret hjerteanfald, ignorerer han konsekvent alle advarselslamperne. Hans dedikerede assistent Hanna formår at komme igennem til sin koleriske chef på et øjeblik. For første gang lærer han, at han og hun deler en lignende skæbne.

Begge kæmper med forpligtelser over for deres forældre. Mens Kai er bundet til ansvaret for sine medarbejdere og hans fars generøsitet, er Hanna bundet til plejen af sin mor, der har multipel sklerose.

119. Mutterlügen

Professionelt står Martin over for en udfordring med Theresa Haas. Hans patient har en progressiv nervesygdom, der bryder ud usædvanligt sent og voldsomt. Især nu hvor hun endelig forventer børn og vil adoptere et barn.

Hendes søster Greta stillede sig til rådighed som surrogatmor og fik implanteret et befrugtet æg af Theresa og hendes mand i Belgien. Desværre er Theresas sygdom arvelig, og derfor er ikke kun hendes liv i fare, men også hendes ufødte barns liv.

Imidlertid finder Martin ud af, at denne bekymring er ubegrundet. Greta betror til Martin, at barnet ikke er fra sin søster. Situationen gøres endnu vanskeligere af det faktum, at adoption er truet af Theresas sygdom, og Greta, der ikke ønsker børn, skal pludselig være mor.

120. Zeit des Erwachens

Den lidenskabelige helikopterpilot Maike Schlüter er nykommeren til bjergredningstjenesten i Ellmau. Hun kom kun til holdet for et par uger siden og er nu ude, fordi hun kæmper med massive kredsløbsproblemer.

Imidlertid er hendes lidelse ikke bare fysisk. Maike plages af en alt for dårlig samvittighed. For et par uger siden var hun på en redningsmission, hvor hun ikke kunne redde den alvorligt sårede Suse Koller hurtigt nok på grund af dårligt vejr.

Den unge kvinde har været i koma siden da – og Maike er blevet forelsket i sin mand Max. De to holder deres forhold tophemmeligt, så længe de ikke personligt kan forklare alt for Suse.

Situationen forværres dramatisk. Alexander Kahnweiler og Martin Gruber er nødt til at fortælle Max, at kun en nyretransplantation kunne redde hans kones liv. I deres tilstand er chancen for et donororgan imidlertid nul. Men så vågner Suse Koller pludselig op.

121. Die große Kälte

En dramatisk hændelse opstår på Ellmau politistation. Distriktsinspektør Herbert Sattler advarer Martin, fordi den unge Daniel Griesbach kæmper for sit liv med kramper og gisp. Med en modig trakeotomi kan Martin redde den unge mand, men snart dukker der op en advokat, der fremsætter Herbert Sattler alvorlige beskyldninger. Han ignorerede den unge mands råb om hjælp i lang tid. Sattler benægter heftigt dette. Martin er ret overrasket over at høre, at advokaten Eva Sattler er Herberts datter. Forholdet mellem de to er mere end hypotermisk – og har været det i årevis.

Herbert Sattler er lige så bekymret af en anden grund. Politimanden lider af konstante mavekramper, og snart bekræftes Martin Grubers værste frygt. Det er nu op til ham at tilbagevise beskyldningerne mod Sattler på et medicinsk forsvarligt grundlag og finde en måde at give den knuste mand et sidste ønske.

Den store dag er nu kommet på Gruberhof. For første gang kan Anne få “Gruber mælk” aftappet. Alle er stadig af den opfattelse, at Gregors støtte er lidt for engageret, men glæden ved den nye start opvejer dem. Alle venter febrilsk på de første salgstal.

I mellemtiden taler Lilli til Martins samvittighed. Hun mener at han skal rense bordet med Franziska og kæmpe for Anne!

122. Verlorene Seelen

Johann Eichholz er en ensom ældre mand med sin hund Oskar. Under en tur møder han Maja Körner, den 19-årige nabo. Eichholz kan næppe tro sine øjne: Ønsker den unge kvinde at kaste sig i døden? Det kan han forhindre, men på vej tilbage til landsbyen brækker Eichholz foden. Lidt modvilligt beder han om Mayas hjælp. Han anser dog det faktum, at hun kontaktede Martin Gruber for at være ekstremt overdrevet. Foden er faktisk ikke Eichholz’s virkelige problem. Han har svære hjerterytmer og nægter tilsyneladende at tage sin medicin.

Imidlertid er Martin også bekymret for Maja Körner. Hun er udmattet – mentalt og fysisk. Hendes mor blev for nylig dræbt i en ulykke, og nu er pigen alene. Martin beder Johann Eichholz om at tage sig lidt af Maja. Men vil det løse Majas helbredsproblemer? Eichholz kæmper hårdt for at tillade denne kontakt. Maja minder ham for meget om sin datter, der døde for mange år siden.

Martin Gruber har i mellemtiden taget en beslutning. Han vil afslutte forholdet med Franziska og deres kommende barn, fordi han har indset, at han faktisk meget hellere vil være sammen med Anne.

123. Die Entscheidung

Thomas Bühler er en lidenskabelig kok og vært for den traditionelle “Bühler-Stuben”, som han driver lmed sin kone Tine – indtil deres datter Kara snart følger i hans fodspor. Thomas ignorerer stædigt det faktum, at hans kone og datter kunne forestille sig deres fremtid anderledes. Frem for alt længes Tine efter endelig at efterlade stresset fra kroen og starte forfra med sin mand på en lille kvægbedrift.

Kort før Karas afgang til Wien, hvor hun begynder at træne med en populær stjernekok, klager Thomas pludselig over smerter i ryggen og rystende hænder, indtil han kollapser med en muskelkramper. Efter Martin har undersøgt ham, peger det på starten af Parkinsons sygdom. Efter det første chok er Thomas fuld af optimisme over, at Martin kan bruge medicin til at justere ham, så han kan klare sig i restauranten, når Kara vender tilbage.

Hvad Thomas ikke ved er, at Kara ingen planer har om at slutte sig til familievirksomheden efter at have afsluttet sin læreplads. Hun drømmer mere om en karriere på et krydstogtskib. Tine havde også håbet på, at Thomas ville tage sin sygdom som en mulighed for endelig at træde lidt tilbage. For længe har hun forsømt sine drømme til fordel for sin mands.

I Martins privatliv ser det endelig ud til at være roligt. Han tør begynde forfra med Anne. Martin lover at holde sig uden for alle forretningsforhold. Denne opløsning varer dog kun i kort tid, da Martin får at vide, at Gregor Schachner har ændret aktionærkontrakten for hans indtræden i “Gruber-Milch” igen og har mistanke om, at dette ikke vil fungere til fordel for Anne og Hans. Martin beder sin ekskæreste Franziska om hjælp. Vil Anne være i stand til at klare denne fornyede indblanding?