Bergdoktor / 8. sæson

75. Schuld – Winterspecial
Martin og Hans bliver kaldt til bjergrednings mission. Peter Bäumer og hans datter Sarah blev ramt af en lavine. Mens Peter har overlevet katastrofen næsten uden skade, bliver hans datter begravet under sneen. Heldigvis kan Hans og Martin finde pigen hurtigt. Ved første øjekast virker hendes skader også overskuelige, men så taber hun pludselig bevidstheden.

Martin beslutter at udføre en risikabel indblanding på stedet. Dette synes at være den eneste måde at redde Sarahs liv på. Men Sara dør under hans hænder. Skyldfølelsen plager Martin så meget, at han ikke længere føler sig i stand til at praktisere som læge. Så han træffer en vidtrækkende beslutning.

Martin flytter ind i en gammel tom hytte og starter renoveringen. Snart kommer han til at kende den lille handicappede nabo dreng Lukas og kan ikke modstå hans hjertelighed. De to er venner, og Greta er særligt tilfreds. Hun bærer på en stor sorg, som hun deler med Martin.

Martin forsøger at holde igen med sine lægelige pligter, men det er svært, da hans beslutning er taget.

76. Alte Wunden I+II
Martin har fødselsdag med plages af bekymrede tanker overfor Anne. Men i modsætning til Anne tror Martin ikke på Arthurs løfte om hurtigt at finde sin egen lejlighed og forlade ham og Anne alene.

Siden forældrenes død har 17-årige Lena Strickler klaret sig selv og passet gården helt alene.

Men da en ukendt mand, Tobias Berger, pludselig dukker op og hævder, at han officielt er gift med hendes mor og derfor har krav på halvdelen af arven, bliver det for meget for den unge pige.

Lena kollapser og bliver indlagt hos Martin, der snart opdager, at Lena lider af en kritisk sygdom. Men det er kun begyndelsen på Lenas problemer.

Hendes tilstand forværres, og sygdommen har spredt sig til hendes lunger. Martin og doktor Kahnweiler søger desperat efter en løsning. Martin har så travlt, at han næsten glemmer, at Annes besøg er lige på trapperne.

Lilli har travlt med at skrive ny sangtekster, og i stedet for at bekymre sig om skolen, drømmer hun om den næste pladekontrakt og kæresten Carsten.

77. Ein kaltes Herz I+II
Martin bliver kaldt ud til et uheld på skihopbakken, da lille Tim Fischer er faldet under træning. Heldigvis er han okay, men Martin bliver hurtigt mere bekymret for Tims mor, Luisa, som klager over svimmelhed.

Luisa Fischer er fast besluttet på at flygte fra sit ulykkelige ægteskab, men på vej mod lufthavnen besvimer hun bag rattet. På sygehuset går det hurtigt op for Martin, at der ikke kun er tale om en hjertefejl, men derimod forgiftning.

Det bliver et kapløb mod tiden for Martin og doktor Kahnweiler at finde den rette kur, der kan redde Luisas liv.

Hans er ødelagt på grund af adskillelsen med Susanne, der også er ulykkelig. Hun søger råd hos Martin. Under samtalen forstår hun, at adskillelsen fra Hans måske var forkert. Ind til hun møder Hans i en bar med Mia.

I mellemtiden har Martin sine egne bekymringer. Han elsker Anne og vil gerne flytte sammen med hende. Men hvad skal han gøre med hendes stædige far Arthur?

78. Schicksalsschläge I+II
Olivia Weigert falder ud af sin kørestol, og til sin store skræk er det hendes værste fjende, der kommer hende til undsætning. Hannes Finke, manden der to år forinden var skyld i, at Olivia mistede benet og sin elskede datter.

Martin bliver uundgåeligt trukket ind i konflikten, da han forsøger at hjælpe Olivia, der stadig har det svært efter ulykken. Det viser sig, at Hannes Finke også har kæmpet med sygdom siden hans trafikulykke med Olivia Weigert.

Der sidder et stykke metal i hans hoved, som gradvist forgifter ham, og kun et kirurgisk indgreb kan redde hans liv, men det er ikke uden risiko.

Og hvem skal tage sig af Hannes datter, hvis han ikke klarer den? Martin beder Olivia om hjælp, men det kræver, at hun tager et opgør med fortiden.

Martin og Anne forsøger at leve sammen på Distelmeierhof. Især Martin kan ikke vente til Arthur endelig, som lovet, flytter ind i sin egen lejlighed, da der konstant opstår uro mellem dem.

Men det udvikler sig ikke som forventet. Martin vil have en pause og møder Susanne. Fristen for at trøste hinanden er stor, de kysser inderligt, og det ser Arthur Distelmeier udenfor vinduet…

79. Enttäuschte Erwartungen I+II
Martin er frustreret. Det korte øjeblik af nærhed mellem ham og Susanne var bare en et øjeblik af rus med for meget frustration og alkohol. Martin tvivler dog på, om Susanne ser det på samme måde og opsøger hende for at gøre det klart.

Hvad begge ikke ved, havde Arthur Distelmeier set dem kysse udenfor gennem vinduet. Efter at Anne kastede ham fra gården for at være tilfreds med Martin, har han nu et es op i ærmet. Arthur kan ikke vente med at spille dette ud.

Martin bliver kaldt ud til Jenni Wiesgott, fordi hendes bedstemor Johanna har et raserende hjerte. Og det er ikke et øjeblik for sent, for kort tid derefter er den egentlige årsag til “hjerteplænen” lige rundt om hjørnet: Marie, Jennis mor, er vendt tilbage til Ellmau for at forene sig med sin datter, som hun havde forladt for ti år siden.

Marie har det ikke godt. Hun lider af en uhelbredelig sygdom, hvor alle organerne gradvist lider svigt. I desperation spørger Marie om Martin kan hjælpe med en hemmelig samtale med Jenni før hendes død. Fordi, som Martin finder ud af, har Marie mindre tid end forventet.

I mellemtiden modtager Anne et besøg fra sin far, der fortæller hende, hvad han har set på Wilder Kaiser. Anne er rasende og ser det som endnu en intriger af sin far til at bryde mellem hende og Martin. Hun vil ignorere, hvad der er blevet sagt. Men Arthurs plan ser ud til at virke.

80. Abschiede I+II Best of the rest
Martin og Anne har talt ud og er klar til at bo alene på distelmeier gården. Arthur, årsagen til de mange skænderier, blev forvist af Anne til en jagthytte, og de to er glædeligt sammen uden den konstante, hårde fjendskab.

I hvert fald for Martin, idet Anne begynder at bekymre sig om sin alkoholholdige far, fra hvem hun i modsætning til hendes forventning ikke har hørt eller set noget i nogen tid. Men hun viser det ikke overfor Martin.

18-årige Paul Ebert lider af lymfom og har kun få uger til at leve. Han vil bruge sin sidste tid så behageligt som muligt og spørger Martin til råds, for at opfylde sit ønske. Ungdommens intrepiditet imponerer Martin dybt, men Pauls mor Kathrin har ikke været i stand til at forholde sig til hans ubarmhjertige død endnu. Hun overtaler Martin til at infiltrere Paulus i en medicinsk undersøgelse, der kan redde ham. Men uden Pauls hjælp er det ikke muligt.

På den anden side har han noget helt andet i tankerne: Lotta, en pige fra Lilli’s vejledningsgruppe. Han vil gerne have mulighed for at danse med hende, før han dør. Men siden han har tilbragt meget tid på hospitaler i de senere år, er Paul ikke særlig erfaren. Den første samtale med Lotta floppede helt.

Martin lover at hjælpe. Han vil give Paulus vejledning. Til gengæld må den unge mand love at tillade Martin’s medicinske hjælp. Sammen tackler de to vigtige projekter. Martin indser snart, at der er enorme bureaukratiske forhindringer foran ham, der gør deltagelse i narkotikastudiet uopnåeligt.

I mellemtiden har Susanne nu endelig trukket en linje og fortalt Hans, at hun ikke elsker ham længere, og de ingen fælles fremtid har. Lisbeth bemærker Susannes hemmelige blik, som hun hele tiden smider på Martin. Hun frygter en katastrofe, når det skulle komme ud, at Martin i grund og grund er årsagen til bruddet.

81. Zwei Mütter I+II
Martin er gået fra Anne, men i stedet for at sørge over bruddet begynder han at planlægge en herretur for ham og Hans i Sverige. Planerne bliver dog afbrudt, da Martin bliver kaldt ud til lille Max, der bløder kraftigt fra næsen.

Martin finder ud af, at Max lider af en genetisk fejl og derfor har brug for raske stamceller. Men forsøget på at finde en egnet doner giver et temmelig uventet resultat.

På grund af fatale fejl hos fertilitetsklinikken viser det sig, at Max faktisk har to mødre: Saskia Diekhaus, som har fået kunstig befrugtning for at få Max, og Nicole Junginger, der er Max’ biologiske mor.

For at redde Max skal de begge give deres samtykke til behandlingen, men Nicole, der føler sig snydt af klinikken, er svær at overtale. Samtidig overhører Hans historien om Susanne og Martins kys, og det får store konsekvenser for Martin.

82. In der Fremde I+II
På grund af sit dristige kys med Susanne kan Martin ikke længere bo på gården og må midlertidigt flytte ind hos en kollega. Han kan heller ikke bo hos Anne, da hendes far, Arthur, er flyttet tilbage. Lilli er også træt af Martin, og hun overvejer nu at rejse med Abi til New Zealand.

Imens er rallykøreren Max Griebel ved at køre galt, da hans ene ben pludselig går i krampe. Martin bliver tilkaldt, og han finder snart ud af, at den unge mand lider af tidlig Alzheimers.

Hans kone, Ina, og bror, Jan, ser frustreret til, mens han langsomt bliver dårligere. Ina og Jan har noget vigtigt, de skal fortælle Max. De er forelskede og vil gerne leve sammen, men hvordan fortæller de det til en syg mand? Max selv har andre bekymringer.

Han er kun ét løb fra sejren i Europa Cup’en, men sygdommen bremser ham. Indtil hans bror får en lys idé, der måske kan hjælpe ham i mål.

I mellemtiden er Anne fortvivlet – hendes far Arthur stopper ikke med at drikke og nægter enhver behandling. Hun indser, at Martin havde ret hele tiden. Desperat beslutter hun sig for at undslippe Elmau og kører i retning af Paris, uden at vide, hvilken katastrofe hun sætter i gang.

83. Die Lebenden und die Toten I+II
I frustration over sin fars tomme løfter forlader Anne hjemmet. Men der går ikke længe før, Arthur er skyld i en stor ulykke, der nær tager livet af ham selv og Lisbeth Gruber, da gården går i brand efter sorg efter alkohol.

Lisbeth ser røgen og kommer til hjælp i en dramatisk redningsoperation. Lisbeth har det fint, mens Arthur bringes på hospitalet med forbrændinger og tung røgforgiftning. Det føles ikke godt, og Martin forsøger straks at nå Anne.

Samtidig er Martin optaget af en ny patient, Michaela Hoffner, der har multipel sklerose. Hun er dog bange for at fortælle sin mand om sygdommen, da hun frygter at lide samme skæbne som sin mor. Hun havde samme sygdom og blev forladt af sin mand, da sandheden kom frem.

Martin overbringer Anne de svære nyheder om hendes fars ulykke. Samtidig er han nød til at tage en alvorlig snak med Lilli og Hans. Lilli er nemlig fast besluttet på at emigrere til New Zealand, men da hun ikke er myndig, skal hun have tilladelse fra de to brødre, der på ingen måde er enige.

Men vil Hans og Martin finde hinanden til sidst for Lillis skyld? Imens risikerer Martins patient, Michaela Hoffner, sit eget liv for at skjule den ubehagelige sandhed for sin mand.