Bergdoktor / 12. sæson

108. Preis des Lebens – Winterspecial
Da Martin tager på skitur med sine gamle venner Heiko og Hermine, ender det i en katastrofe, og vennerne bliver begravet i et sneskred, hvor kærligheden og snarligt gifte mål også sættes på sin prøve overfor de to mest forulykkede.

Katastrofen udvikler sig til at blive med svære valg for Martin, der også har venskabet at tænke på.

109. Ein neuer Anfang
Trods sorg over Roman Melchingers pludselige død, fortsætter arbejdet for Martin.

Theresa Metzinger har brug for hans hjælp, da hun i en alder af 50 år er blevet gravid med sin unge elsker, Chris, der håber, de kan få en fremtid sammen.

110. Die Andere
For ni måneder siden blev Martins patient Lena ramt af meningitis, der forårsagede en voldsom personlighedsforstyrrelse. Lena blev til Kim, og siden har Kim boet sammen med Lenas mand og datter.

Da Lena pludselig vender tilbage igen, er det til stor glæde for både familien og Martin – men glæden varer kun kort.

111. Schmerz
Lille Greta skal træffe et svært valg – vil hun bo hos sin bedstefar eller sin far? Begge er Martins patienter, og begge har dårligt helbred.

Bedstefaren beskylder samtidig sin svigersøn for at være skyld i Gretas mors død, og intet tyder på, de to kan forsones. Men Martin gør alligevel et forsøg.

112. Dissonanzen
Jonas Koller er en talentfuld cellist med et stipendium til det prestigefulde Langenfels konservatorium og en lysende fremtid foran sig sammen med kæresten Steffi.

Men pludselig rammes Steffi af alvorlig sygdom, og selvom Martin tror, han hurtigt kan få hende på benene igen, må han sande, at hun er mere syg end først antaget.

113. Ein ganzes Leben
Med Martin Grubers hjælp får 60-årige Arno Moosbach kontakt til sin ungdomskæreste Katrin, og der går ikke længe, før kærligheden igen blomstrer.

Der er dog et problem. Arno viser begyndende tegn på demens, men Martin er ikke helt sikker på diagnosen. Arno reagerer nemlig lidt for godt på medicinen, så hvad er det, Martin overser?

114. Zeit der Wölfe
Martin Gruber skal overbringe en frygtelig besked til sin patient Mario Angerer. Han er dødeligt syg og har ikke lang tid igen. Kun en stamcelledonation kan redde ham, men at finde en passende donor i tide virker som en umulig opgave.

Samtidig fortsætter striden på Gruberhof. Hans har planer om at sælge gården, efter han har fundet sammen med Susanne igen, og nu frygter Martin og Lilli for deres hjem.

115. Zeitenwende
Anton Brugger har hjerteproblemer – og han får det ikke bedre, da Martin kan fortælle, at hans smukke kæreste, Jana, snart får chancen for at få sit syn igen efter mange år som blind.

Anton føler sig ikke attraktiv og frygter, at Jana i stedet vil få øjnene op for sin klatretræner, Markus. Martin gruer i mellemtiden for fremtiden, efter Hans’ beslutning om at sælge gården har splittet familien til atomer.