Bergdoktor / 11. sæson

100 Höhenangst I+II
På en vandretur med sin forlovede, Christian, og Martin Gruber kommer Lisa Koch ud for en alvorlig ulykke.

Martin råder hende til straks at blive opereret, men hendes svigermor frygter, det vil udsætte det dyre, planlagte bryllup og presser Lisa til at vente med behandlingen.

Imens er Martin tynget af sin dårlige samvittighed og de følelser, han begynder at få for den unge kvinde.

101 Wunschträume I+II
Da Anne forlader gården, og Lilli begynder at arbejde i Martins klinik, vokser splittelsen mellem Hans og Martin. Det bliver ikke bedre, da deres onkel, Ludwig Gruber, pludselig dukker op.

Martin beskylder Ludwig for at være skyld i deres fars død, mens Hans er glad for at se sin onkel. Men hvad laver Ludwig egentlig i Ellmau? Samtidig forsøger Martin at hjælpe et par, der brændende ønsker sig et barn – eller gør de?

102 Finale Klarheit I+II
Martin og Hans er uenige om, hvad de skal stille op, da det viser sig, at Ludwig er alvorligt syg og har opsøgt dem for at blive genforenet med sin familie.

Martin er skeptisk, mens Hans og Lilli mener, de bør give onklen en chance. Samtidig forsøger Martin at hjælpe sin kollega Alexander Kahnweiler med at genforene en patient med hans søn.

103 Lebensangst I+II
Martin står i et stort dilemma, da han på den ene side ønsker at skære sin onkel, Ludwig, ud af sit liv, men på den anden side føler sig etisk forpligtet til at tage sig af den syge mand.

Samtidig får han et barskt ønske fra sin dødssyge patient Sandra Lennart.

104 Versehrte Seelen I+II
Martins patient, den 14-årige Lena, lider af en livstruende sygdom. Kun en særlig blodtransfusion kan hjælpe. Problemet er bare, at det kræver blod fra begge hendes forældre, men ingen ved, hvem og hvor de er.

Da Martin finder frem til moren, gemmer hun på en grum historie og vil ikke have noget med Lena at gøre. På gården forsøger Lisbeth i mellemtiden at undgå Ludwig, der hjælper Hans med den daglige drift.

105 Zwiespalt I+II
Da en ung, lovende fodboldspiller besvimer til træning, opdager Martin, at 16-årige Paula lider af en hjertesygdom, der er forbundet med svær, mental stress.

Den unge kvinde føler sig i virkeligheden mere som en dreng, men tør ikke konfrontere sine forældre med sine følelser. På gården er der fortsat problemer med Ludwig, som vælger at forære Lilli en bil.

106 Phantomschmerz I+II
Efter gentagende falske alarmer fra den kendte hypokonder Michael Rösler, går det pludselig op for Martin, at manden virkelig er syg denne gang.

Han har haft flere hjerteanfald, men Martin kan ikke forklare hvorfor. Kan Martin nå at redde Michael, før det er for sent? Samtidig finder han en kur til Ludwig, men han får den kun, på betingelse af han flytter til Wien.

107 Getrennte Wege I+II
Martin er irriteret. Hans nye patient fra Hviderusland har uklare symptomer, og han ved ikke, hvordan han skal behandle hende.

Da det endelig viser sig, at kvinden fylder sig med skadelige stoffer for ikke at blive deporteret, gør den desperate Erianna sig klar til at flygte. Martin kaster sig derfor ind i kampen for at hjælpe, men hans mæglingsforsøg med myndigheder slår fejl.