Bergdoktor / 10. sæson

92. Gestohlenes Glück – Winterspecial
16-årige Karl løber skøjteløb med sin mor Sabine på en ensom bjergsø. Han bryder gennem isen og truer med at drukne.

Martin og Hans kaldes til for at hjælpe med at trække Karl ud af det iskolde vand. På hospitalet opdager Martin en alvorlig leverskade ud over den alvorlige hypotermi.

Karl har brug for en ny lever og har brug for en donation. Desværre skal Sabine ødelægge dette håb. For at redde sin elskede søns liv, er hun tvunget til at overlade sin mørkeste hemmelighed, idet hun har kidnappet Karl som spædbarn.

Martin skal nu finde de biologiske forældre for at redde hans patients liv. Men det er ikke så let. Karl er ikke klar til at forråde den kvinde, der har været der for ham i 16 år.

93. Fremdes Herz I+II
Selvom det er ti år siden, at Martin vendte hjem til Gruberhof, føler han sig ikke godt tilpas på forældrenes gård.

Anne bor og arbejder nemlig stadig på stedet, hvilket frustrerer Martin, der samtidig tøver med at tage det næste skridt i forholdet til Rike.

På jobbet står bjerglægen også overfor store udfordringer, da han hjælper en desperat enkemand med at møde den patient, der bærer hans afdøde kones donorhjerte.

94. Familienfieber I+II
Martin er endelig klar til at starte sit nye liv – væk fra gården og Anne. Han kaster sig dedikeret over en ny sag med babyen Leo, der tilsyneladende lider af en arvelig immunsygdom, men en grundig undersøgelse af begge forældre giver intet resultat.

Et besøg fra parrets voksne datter, Kathi, vender dog op og ned på alting, og Leos mor, Sabine, bliver tvunget til at fortælle en stor hemmelighed.

I mellemtiden er der problemer på Grubenhof, hvor Anne og Hans ender i et stort skænderi, og Martin må træde til som mægler.

95. Zurück ins Leben I+II
Martin er bekymret for sin patient, Katja Weiss. Den enlige mor har gennem længere tid døjet med hovedpine og følelsesløshed i sine hænder.

Den første harmløse diagnose viser sig ikke at holde stik, og så er der kun hjælp at hente et sted – hos det neurologiske koryfæ, professor Lechner.

Men doktor Lechner lider af Aspergers syndrom og har derfor ikke arbejdet som læge i de senere år. Derfor får Martin brug for alle sine talegaver til at overtale Lechner til at operere Katja.

I privatlivet nærmer en katastrofe sig, da Martin beslutter sig for at skilles fra Rike.

96. Blut und Wasser I+II
Efter Martins styrt viser Anne sig at være hans skytsengel, for takket være hendes indsats, blev Martin fundet i tide og indlagt på sygehuset.

Værre står det til for 16-årige Alinas halvlillebror, Finn, der intetanende er blevet forgiftet efter at have drukket af sin søsters glas. Glasset indeholdt nemlig opløste piller, da den depressive Alina vil begå selvmord.

Begge børn får uoprettelige leverskader og skal transplanteres, men der er kun ét donororgan til rådighed.

Men så får Martin en idé.

97. Sternenhimmel I+II
Martin er ved at gå ud af sit gode skind af at skulle tage den med ro, så han kaster sig ud i arbejdet med sine patienter igen. Dog er bjerglægen parat til – i hvert fald i en overgangsfase – at flytte ind på den fædrene gård.

En af Martins patienter, astrofysikeren Thomas Mannfeld, er dødeligt syg af kræft, og han vil gerne tilbringe den sidste tid sammen med sin store kærlighed, Lisa.

Men efter et biluheld bliver Lisa ramt af hukommelsessvigt og kan ikke genkende Thomas.

98. Die letze Reise I+II
Det nyforelskede par, Pia og Jan, tager på udflugt i bjergene for at gense et sted, hvor Pia var som barn. De er begge uhelbredeligt syge – Pia af en immundefektsygdom og Jan af en hjernesvulst, og halvvejs på turen kan Pia ikke klare mere.

Kort tid efter finder Martin – noget overraskende – ud af, at Jans hjernetumor pludselig har indkapslet sig.

Jan kan overleve, hvis han straks går i gang med en strålebehandling. Men af kærlighed til Pia udskyder Jan den behandling, der kan redde ham. For det unge par har nemlig planer om en sidste rejse sammen.

99. Abstoßungsreaktion I+II
Anne rider på en bølge af lykke – det går godt på Gruberhof, og hun håber på en ny start med Martin efter en lidenskabelig nat.

Men Martins tanker er et helt andet sted. På klinikken har han nok at gøre med en overivrig hustru, der vil diktere, hvordan han skal behandle hendes syge mand.

På hjemmefronten er der optræk til ballade med Lilli, som gennem et stykke tid har sneget sig ud af huset om natten.