Bergdoktor / 4. sæson

39 + 40. Freier Fall
Efter en alvorlig ulykke har Martin fået Andrea til klinikken i Hall for at møde Dr. Kahnweiler. En dramatisk forringelse af tilstanden kræver en hurtig operation.

Imens kæmper Hans og Klara med den skuffelse, at deres bryllup er faldet i vandet. Pludselig viser Clars tidligere mand Peter sig. Det gør Hans jalousi, og det udarter sig.

Hans bliver vred, fordi han ikke kan komme over ens med Peter. Klara får ide. Hun vil bringe dem sammen på en planlagt tur, men planen virker kun for Hans, der giver Peter en udfordring i bjergene.

Anja Meinert kommer i problemer. Hans og Martin hjælper og finder en helt fraværende kvinde, hvis mand er styrtet ned fra bjerget. Martin sørger for, at Anja kommer hjem. Kort tid efter kalder hun igen efter Martin, da hun får det meget værre.

Da Martin ankommer, er hun allerede bevidstløs og viser forgiftningssymptomer. Men lægerne kan ikke foretage en diagnose. I mellemtiden forsøger bjergredningsholdet at finde mandens krop, fordi der ved hjælp af en obduktion kan forklare årsagen til forgiftningen.

Martin bekymrer sig om Andrea og længes efter at give hende ja-ordet. Inden må Andrea til hospitalet igen, da hun er faldet sammen i badeværelset.

Martin skynder sig til familien Seidl Berghof, fordi parrets tvillinger lider af en høj feber. Martin arrangerer straks yderligere behandling på klinikken i Hall, da de to børn har akutte leverfunktionslidelser.

De har brug for en transplantation for at overlevelse. Alt i mens det står på får Martin beskeden, at Andrea har fået det dårlig igen. I klinikken gør han alt, hvad der er nødvendigt for at redde sit liv, men Andrea nægter, og det ender tragisk.

41. Weglaufen und ankommen
Martin føler sig dårlig til mode efter Andreas valg. Roman ønsker at hjælpe.

Nikolas Deisenberg er blind efter en ulykke og har brug for Martins hjælp. Der er en mistanke om akut blindtarmsbetændelse. Endelig opdages en tumor, som også er årsagen til hans blindhed. Gennem kemoterapi kan Nikolas få synet tilbage.

Peter ønsker at rejse hjem til Rom og spørger Hans om hjælp. Klara skal lade Sara rejse alene til Rom. Selvom Hans ved, at Klara vil afvise, vil han godt hjælpe.

Martin står over for en vanskelig opgave. I Andreas lejlighed er der stadig nogle personlige ting.

42. Neue Energien
Hans og Martin modtager et nødopkald fra en fjerntliggende alpin hytte. De finder den 30-årige Markus Ludwig, der lider af svimmelhed og feber i hytten. Markus bliver bragt til klinikken for en grundig undersøgelse.

Efter at have modtaget laboratorieresultater bliver Martin bekræftet i sin mistanke om HIV-positiv, og den store undersøgelse går i gang.

Martin råder Hans til ikke at udsætte brylluppet længere. Klara har dog fornemmelsen af, at hun er blevet deporteret af Sarah, fordi hun er så begejstret for sin far.

Lilli kæmper også med et problem. I skolen har man holdt øje med hende. Hun spørger sine fædre, men efter deres utilfredsstillende forslag tager hun sig selvhjælp og fysisk forsvarer sig selv. Derefter får Hans og Martin mail – fra Lillis lærer.

Andrea har reddet tvillingerne Ben og Jans liv, og Martin besøger de to på børns intensivafdeling, men det er ingen trøst.

43. Nahkampf
Martin er optaget af familieproblemer og sygdomme – han skal passe på alt. Men ikke alle følger Martins råd.

For at bringe Thilo tilbage på arbejde arbejder den tidligere professionelle bokser Tobias Schilling på sit comeback. Men han vil også bevise, at han stadig er egnet nok til denne sport.

Tobias har kollapset under træningen. Martin kan dog ikke finde årsagen. Han ved kun, at Tobias ikke bør starte boksekampen, men han kan ikke overbevise Tobias.

Sarahs besøg hos sin far i Italien er nært forestående. Klara belaster dette mere end hun havde forventet. Hans har kun brylluppet i tankerne og viser sig ikke at være en stor støtte til Klara. Når han endelig sætter bryllupsdagen, er Klara’s entusiasme begrænset.

Susanne kæmper også med problemer. Jonas, hendes adoptiv søn, afviser hende som mor, og dermed er Martins hjælp igen nødvendig. I processen indser Susanne, at hun mangler en mand for at have den familie hun ønsker.

44. Wunschvorstellungen
I Ellmau er sangfestivalen på trapperne, og Lisbeth Gruber har lyst til en fælles præstation for hele familien. Imidlertid fungerer prøverne ikke godt, da Hans og Martin plages af private problemer.

Hans er bekymret for Klara og jaloux fordi han ikke hører fra hende. Hun ignorerer hans opkald og SMS. Martin forsøger at overtale Hans til ikke at tage til Rom.

Jonas vil have Susanne og Martin til at gifte sig så de kan blive en familie, og Martins forsøg på at tale Jonas fra ideen udvikler sig ikke lutter positiv.

Stefanie Tannenberg har mistet sin ven Michael i en bilulykke og er fuld af sorg. Hendes forestilling på sangfestivalen dedikeret til Michael udvikler sig ikke godt.

45. Verdachtsmomente
Klara lader intet høre fra sig i Italien. Hans er jaloux og træt, fordi det går ham på. Det negative humør når endelig sit klimaks, da Martin forsøger at skubbe lidt til hans humør.

De bliver ud til Reinhold Eisenbacher, en patient af Martin og en tidligere ekstrem bjergbestiger. Sammen med sin kone Ute har han etableret en fiskegård. Da han er generet af svaghed og manglende motivation, har han givet sin kone løftet om at afstå fra fremtidige bjergture.

Men Eisenbacher savner adrenalinhastigheden, når man klatrer bjerge og vil på sin sidste bjergtur. Det skulle han ikke have gjort. Eisenbacher mister fodfæste og falder i dybet!

Martin og Hans forsøger at redde ham, selvom Hans er alvorligt skadet. Begge skal gennemgå akut operation på hospitalet med ringe chance for genopretning. De tos liv er på spil.

46. Männer und Frauen
Lisbeth arbejder hårdt på gården, fordi Hans ikke kan hjælpe efter sin ulykke i bjergene. Det er endnu ikke klart, om Hans kan bevæge sit ben korrekt og støtte sin mor på gården. Selv Martin kan ikke hjælpe.

Samtidig fejler slåmaskinen, og de økonomiske ressourcer til reparationen og til kompensationen af kravene mangler. Men så præsenterer Lilli sine fædre løsningen til reparation af klipperen.

Daniel Rahn har desperat brug for Martins hjælp. En uhelbredelig sygdom synes uundgåelig. Dr. Kahnweiler og Martin er forvirret og fortvivlet over hvad der kan være årsagen til kræften.

Martin har tilsyneladende fundet løsningen ved hjælp af en terapeutisk behandling af hans smerte. Men diagnosen viser sig at være forkert, og Martin fortsætter den hensynsløs søgen efter den rigtige vej.

I mellemtiden forsøger Daniel at befri sig fra sin lidelse.

47. Kein Zurück
Familien Gruber arbejder stadig utrætteligt på gården uden Hans, der ikke er kommet sig ovenpå skaden endnu. Lisbeth finder det vanskeligere at samle de nødvendige ressourcer, Lilli får for meget arbejde, og Martin ved ikke, hvad han skal gøre.

Hans hører endelig fra Klara i Rom. Han bliver skuffet og bliver ikke lettere at have med at gøre efter at Martin og Lisbeth truer med at få Farmer Distelmeier til at overtage Gruberhof.

Martin beskæftiger sig med en alvorlig sag, der efterlader sin familie i problemer. Globetrotter og eventyrer Peter Leißner klager over feber og svaghed. Ved undersøgelsen finder Martin en livstruende sygdom.

Den eneste mulighed for at redde livet er en rettidig transplantation. Hans bror Richard er den eneste, der er berettiget. Men Peter afviser at spørge sin bror om organdonation.

48. Die längste Nacht
Martin og Lena har aftalt deres første møde, hvor Martin vil bryde ind i bjergene med hende og nyde den fantastiske udsigt. Dagen er dog helt anderledes end de to har forestillet ham. Højt op på bjerget ser de en bil styrter ned. De to læger skynder sig frem for at yde førstehjælp, hvilket viser sig at være meget vanskeligt.

Hans har taget en beslutning. Han tror ikke på en forbedring af hans ben længere. Modløs søger han sin trøst i alkohol i frygt for han ikke længere kan arbejde på gården. Tanken om at være ude af stand til at betale hans regninger sætter sig også hårdt overfor Arthur Distelmeier, som tilbød at overtage gården.

49. Der Gang der Dinge
Hans har ingen fremtidsmuligheder på Gruberhof, både overfor sig selv og Klara. Da Martin heller ikke kan hjælpe til har Lisbeth fundet trøst på Wilder Kaiser med Susanne.

Martin kaldes til en nødsituation i bjergene. Rudolf Behrendt, ejer af et savværk, har mistet kontrollen under en klatring i klippen og har brug for Martins hjælp. Ifølge de første resultater har den 70-årige kun haft et svagt angreb. Men så viser det sig, at han delvis har mistet sin hukommelse.

Derudover kæmper Martin stadig med sit privatliv. Han er ikke kommet sig over Andreas død endnu og vil ikke forelske sig igen. Han vil dog gerne være ven med Lena og gør hende et forslag, som hun overraskende accepterer. Men Lena bærer også på en hemmelighed.

Hans gør sig klar til notaren for at underskrive salgskontrakten. På trods af kørsel forbud sætter han sig ved rattet. En beslutning, der viser sig at få store konsekvenser …

50 + 51. Gemischte Gefühle
Jonas ligger stadig i koma. Susanne holder øje med ham og får selskab af Hans, der er tynget af dårlig samvittighed. I mens tager Lisbeth sig af “Wilder Kaiser”. Hans har aftalt en ny aftale med Arthur Distelmeier og notaren, og det tager en overraskende drejning.

Kerstin Eberl, der har brug for Martins hjælp, brister i private problemer. Hun er plaget af pludselige anfald af vrede og rystende, en dødelig sygdom, der er arvet fra sin mor. Men da symptomerne er meget alvorlige, kan det ikke være det typiske forløb af sygdommen, og Martin forsøger at finde den rigtige årsag.

Martin og Lena ser frem til en fælles fremtid, men Lena har skjult fra ham at hun er gift. Martin finder det svært at håndtere situationen korrekt.

Lilli er forelsket og forårsager uro på Gruberhof, fordi hendes fædre ikke er enige om sin kæreste Mario. Endelig opdager Hans de to, mens han ryger marihuana og føler sig bekræftet i den opfattelse, at Mario ikke har nogen god indflydelse på Lilli. Martin er af samme mening. Endelig forbyder de Lilli kontakten med Mario, hvilket Lilli ignorerer.

Immunsygdommen hos den 16-årige Luke beskæftiger Martin. Drengen er isoleret fra miljøet og kontakten med andre mennesker kan true hans liv. Dette til trods forlader Lukas sit hjem for at være med til sin kæreste Majas fødselsdagsfest. Han møder op til festen, og Martin skal kæmpe for Lukas liv.

52 + 53. Auf Liebe und Tod
På grund af Lena’s mand Tom, har Martin og Lena besluttet at holde deres kærlighed til sig selv. En dag står Tom foran Martins dør og har brug for sin lægehjælp. Tom vil ikke miste sit liv eller sin kone.

Martin og Hans kan ikke acceptere Lillis udvikling. De tror stadig, at Mario har en dårlig indflydelse på hende og holder øje. Endelig slår Hans ud, da Lilli endnu engang misbruger deres tillid til den aftalte tid. Selv Martin, der ellers plejer at have mere forståelse, kan ikke klare den ændrede situation.

Lisbeth vender tilbage til Gruberhof for at sætte huset i vanlig stand. Men hun bor stadig i “Wilder Kaiser”, og en forsoning med Hans ligger ikke lige for døren.

16-årige Jenni Grailing fortsætter med at plage hendes forældre igen og igen og er gået ud af skolen og hendes uddannelse. Jennys forældre mener, at deres datter adfærd er relateret til puberteten. Jennis mor bliver livstruende skadet med en kniv – fra sin egen datter!

Jenni skal i fængsel, mens hendes mor Johanna er blevet sat i en kunstig koma og kæmper med døden. Martin tvivler på teorien om, at Jennis adfærd skyldes puberteten og hævder, at årsagen er en sygdom. Men det er alt andet end nemt at bevise det.

Den eneste måde at redde Toms liv på er en metode, der ikke er blevet fuldstændigt testet, hvilket indebærer risici og bivirkninger. Ikke desto mindre ønsker Tom behandlingen og beder Martin om at udføre den for at besejre den dødelige sygdom. Lena forventer ingen store chancer for succes og er derfor ikke enig.

Martin står mellem stole: På den ene side er hans følelser til Lena, på den anden side hans pligt som læge. Martin er dog forpligtet til at opfylde sine opgaver som læge og begynder behandlingen, hvis resultat ikke kan estimeres.

Hans og Martins bestræbelser på at bringe Lisbeth tilbage til Gruberhof forbliver mislykket. Hun får tilbud fra ejeren af en restaurantkæde for at overtage en restaurant. Hans og Martin skal være tilfredse med ideen om, at de bor alene på Gruberhof i fremtiden, da Lilli også ønsker at bryde op.

Martins kaldes til hjælp igen. En sygdom binder Erika Laumann til sengen. Mens Martin forsøger at finde årsagen til sygdommen, forværres Erika’s tilstand drastisk.