Bergdoktor / 7. sæson

68. Alte Heimat, neue Heimat I+II
Martin ser frem til Annes tilbagevenden, men på banegården venter han forgæves på hende. Der noterer han dog den tiårige Annika, som kollapser.

Han tager pigen og finder ud af at hun er kørt helt alene fra Berlin til Ellmau for at flytte til sin bror Sebastian i deres gamle hjem. Hendes far ved intet om denne rejse, og det bliver snart klart, at der er alvorlige konflikter i familien.

Da hendes far kommer, gør han alt for at tage pigen tilbage til Berlin, men Martin giver sig selv og pigen tid til at finde ud af, hvorfor hun kollapser.

Da Martin stopper op hos Arthur Distelmeier for at spørge, hvor Anne er, kommer de to ind i en kamp igen. Det slutter brat, da Anne går ind imellem. Hun er træt af sin fars provokative adfærd og tager med Martin.

Anne vil bo sammen med Martin. Måske kan hun gøre sig brugbar der og støtte Hans på gården. Martin er glad, men Hans er alt andet end begejstret. Han ønsker ikke længere at leve adskilt fra Susanne, Jonas og lille Sophia og flytter til dem på kroen.

Hans pendler mellem landbrugsarbejde og familie. Han bliver mere og mere irriteret af situationen. Martin har meget at gøre for at berolige sine kære, mens han redder Annikas liv.

69. Zwei Väter I+II
Hans er flyttet til sin familie på kroen, og Martin kommer med ideen om at give Anne det ledige rum som Hans havde på Gruberhof.

Hans er dybt fornærmet over denne idé – ikke kun fordi han føler sig overrasket, men fordi Anne irriterer ham. Hun forstyrrer efter hans smag for meget i hans arbejde og har altid nogle kloge råd.

Martin er glad for, at normaliteten endelig vender tilbage. Efter at Frøken Schneider har forladt sin seneste elsker, har han fundet en ny receptionist i Irena Bornholm. Ikke desto mindre er det turbulent.

Midt i høringen opfordres Martin til en nødsituation ved bjergbanen. Georg Mühltal er kollapset under vedligeholdelsesarbejdet og klager nu over tegn på lammelse.

På hospitalet finder Dr. Kahnweiler og Martin ud af, at Georg lider af en arvelig immundefekt, og forsøger desperat at stoppe sine akutte og livstruende symptomer. Georgs kone Ina og hans ven og forretningspartner Michael Koller er meget bekymrede. Michaels kone Johanna bliver panisk, da hun hører om diagnosen.

Om morgenen var hun i Martins praksis med sin 1-årige søn Max, fordi den lille havde feber. Nu skal hun afsløre for Martin, at hun for nylig havde et forhold til Georg Mühltal og frygter at han er far til hendes barn. Kunne han have arvet Max denne farlige genetiske mangel?

Også på Gruberhof er stemningen dårlig. Den gamle Hangmäher er ikke længere nyttig, og Hans skal arbejde uden maskinkraft. Men som om det ikke var udmattende nok, forventer Susanne om aftenen at han på kroen vil aflaste hende og tage sig af bogholderi og børnene.

Anne keder sig derimod, fordi hendes jobsøgning hidtil har været mislykket, og Hans vil ikke acceptere hendes hjælp. Lige ind til hun selv tager affære og kommer med et forslag.

70. Zwänge I+II
Bruno Licht, ejer af et sportscenter, kører med sin ven på en motorcykel gennem skoven, indtil en traktor pludselig kører ud foran dem. Bruno mister kontrollen over sin motorcykel og styrter ned til Lydia Seibert, der bor i afsondrethed med sine dyr.

Martin, der bekymrer sig for den skadede Bruno, bemærker, at der er noget galt med den unge kvinde. Lydia ønsker ikke at blive hjulpet, og et besøg i Martins praksis er hun ikke interesseret i.

Selv Bruno, som har lidt af rygmarv, har ringe forståelse for terapeutiske foranstaltninger. Hans firma fejrer et års jubilæum med en stor fest på torvet, herunder en koncert med Lydias beundrede musiker Claudia Koreck.

I mellemtiden udvikler en større krise mellem Hans og Susanne. Den store fest finder sted lige foran kroen, og derfor har Susanne brug for at få hjælp fra Hans. Men han er slet ikke begejstret for det.

Lilli derimod er meget begejstret for den nye “Hofmitbewohnerin”, for i hende finder hun den rigtige lytter for hendes følelser. Lillis nye favorit er Michael Tanner. Lilli har ikke mistanke om, at hun snart vil se Michael meget oftere, end hun gerne vil.

71. Königskinder I+II
Vincent Braun og Karl Grünfeld gør en fælles stigning, men det kommer til en pludselig ende. Karl mister sin fod, falder ind i rebet og hopper mod en klippeflade. Martin, der kaldes til undsætning med sin bror Hans og bjergningstjenesten, finder senere i klinikken ud af, at Karl var heldig i ulykken.

Vincent er imidlertid bekymret. Efter nogle undersøgelser finder Martin ud af, at det ikke er influenza, men en massiv hjerteventil defekt, der kræver akut operation.

Selv om Vincent og Karl har været venner siden barndommen, viser Karls far Ludwig ingen følelser for drengens alvorlige sygdom. Fordi han for længst havde forvist Vincent fra familiekredsen. Det er ham, der bærer skylden for Ludvigs kones død. Omstændighederne ved den tragiske ulykke er tydelige for Ludwig, men det viser sig, at sandheden er anderledes.

Gruberhof er fuld af tyk luft. Lilli er faldet for hendes praktikant, og han virker også ret glad for hende. Men alarmklokkerne ringer hos Martin og Hans. I en tid, hvor Hans allerede i forvejen er stærkt irriteret.

Hans indlemmes i skolen, hvor Jonas, Susannes søn, viser abnormiteter, og hans lærer Mia Thalbach vil have en seriøs samtale. Det eneste positive ved det for Hans er den sympatiske læres tiltrækningskraft.

I mellemtiden har Arthur Distelmeier en ny plan om at lokke Anne væk fra Gruberhof og Martin. Han ønsker at lave en behandling af sit alkohol og beder Anne om at komme tilbage og styre gården.

72. Der bessere Tod I+II
På Gruberhof kommer skænderierne mellem Anne og Hans til ophør. Arthur bliver indlagt på grund af sin tilbagetrækning fra sit alkohol i løbet af de næste par uger, mens Anne overtager gården.

Hans er enig med Susanne om, at de skal arbejde på deres forhold, også til gavn for børnene. De evige konflikter skal komme til ende, og begge forsøger de meget hårdt. Men så mødes Hans, ikke nødvendigvis tilfældigt, igen med Jonas’ lærer Mia Thalbach, som inviterer ham til middag om aftenen. Men Hans er i tvivl.

Da Martin bliver kaldt til en patient, har han ingen anelse om, at de næste par dage vil ændre hans liv. Rolf Bichler, som lige er flyttet til Ellmau med sin kone Angelika og datter Stefanie, er faldet ned fra en stige under renovering og klager over smerte. Han har kontraheret thoraxvirvlerne, men undersøgelserne viser et meget mere massivt problem.

Rolf Bichler, der for nylig har afsluttet behandlingen for skjoldbruskkirtlen, har metastaser. Prof. Fendrich, direktør for klinikken i Hall og en respekteret onkolog, bemærker, at disse ikke kan betjenes.

Da Martin bringer de dårlige nyheder til sin patient, kollapser en verden for Rolf Bichler. Udsigten til at holde op med kemoterapi er vanskelig at bære sammen med bekymring for hans families eksistens. Hvis pensionen ikke kan åbnes snart, vender banken imod ham, og familien står tilbage med ingenting.

Hans store kærlighed til sin kone, hvis livslang drøm skulle blive opfyldt med pensionen, som tidligere tilhørte hendes bedsteforældre, driver ham til en ensom og vigtig beslutning. Martin forsøger sit bedste for at redde sin patient, men prognoserne er meget dårlig.

Dybt bevæget af den tragiske skæbne af Bichler-familien, kan Martin ikke modstå at køre til Anne på gården. Faktisk havde de taget en pause, men nu står det klart, at livet hurtig kan vende. Han følger længsel, og Anne er meget tilfreds med det. De beslutter hurtigt, at Martin skal flytte ind hos hende.

73. In der Falle I+II
Martin og Anne har indset, at deres kærlighed kræver samvær. De beslutter at lede efter et fælles hjem. Men hårde huslejer og andre uventede modganger gør planlægningen om deres fremtid hårdere end forventet.

Hvor langt Irene Bäumler kan planlægge for fremtiden er usikker. På grund af konstante træthed og voldsomme humørsvingninger har hun konsulteret Martin.

Men han er kun foruroliget, da han indser, at denne udbrud pludselig bliver til total følelsesløshed. Dr. Kahnweilers indsigelser er derfor bekymrende. Irene har ekstremt høje hvide blodlegemer, men ingen andre symptomer tyder på en alvorlig organisk lidelse. Har Ires familiesituation forårsaget en psykisk sygdom?

I mellemtiden har hun jaget sin mand ud af huset. Hans børn håber meget, at genoprettelsen af moderen også kan helbrede det ødelagte forhold. Genopretning er imidlertid ikke en mulighed for Irene Bäumler.

Mens Martin og Alexander Kahnweiler løber desperat fra en diagnostisk tilgang til det næste patient, forværres Irenes sundhed hurtigt. Det er op til Peter Bäumler at passe på sine børn og hjælpe sin kone trods alle hændelser.

Hans fortsætter med at forkæle Susanne. Efter at Lisbeth fik ham til at flirte med Mia Thalbach, Lillis lærer, snakker hun til hans samvittighed. Hans indser, at det er værd at kæmpe for hans forhold. Han er fast besluttet på at have mere forståelse for Susannes situation i fremtiden og at tage sig af sin familie.

Men så møder han Mia igen og kæmper for at følge de gode hensigter.

74. Außenseiter I+II
Den lille gård, som Martin og Anne kunne lease, varsler en en god fremtid sammen. Undertegnelsen af kontrakten må dog vente, fordi Anne finder ud af, at hendes far Arthur Distelmeier, ikke vil være i stand til at køre sin gård alene af sundhedsmæssige årsager.

At alle er ansvarlige for deres lykke i livet, betyder også, at Martin ikke vil blande sig i Hans’ kærlighedsliv. Han er stadig revet med mellem de tydelige fremskridt hos Mia Thalbach, hans kæreste Susanne, og deres familie.

Marie Kirchner lider af de samme forbehold, som hendes forældre har mod Georg Ittermann. Mod alle odds fulgte Marie sin indre stemme for en tid siden og flyttede sammen med den excentriske kunstner Georg. Da hun blev gravid, syntes lykken at være perfekt, men George ændrede sig. Igen og igen chokerer han hende med overdrevne, undertiden voldelige følelsesmæssige udbrud.

Adfærdsproblemerne bliver så alvorlige, at Marie flytter ud for at beskytte sig selv og hendes ufødte barn. Det giver imidlertid større bekymring. Martin konsulterer en psykolog, der diagnosticerer bipolar lidelse.

Også dette kan behandles, men de nødvendige lægemidler ville være slutningen af Georgs kunstneriske arbejde. Nu er det op til Georg Ittermann at afgøre, om han vil fortsætte sin kunst, eller ønsker at lede et liv med Marie. Martin giver dog ikke op. Måske har han stillet en forkert diagnose?