Spansk frem for dansk – Pejsegården dumpet

Af Esbjerg

Vestjysk tipsturnering havde igen budt indenfor til tipsfest. 2007 udgaven blev afholdt den 17. februar og var samtidig et jubilæum, idet den første tipsfest blev afholdt for ti år siden.

Derfor havde fodboldmagasinet TIPS-bladet og bookmakerfirmaet NordicBet lagt nogle sponsorpræmier oveni det normale program. Som sædvanligt ankom deltagere hen omkring kl. 14.30.

Deltagerne: Bon 007, CID, Esbjerg, Kostas, SAFC, Windue, samt FC Barca, (9 år og Esbjergs søn) yngste medlem nogensinde. Askwest, Stigl, Samsø, og Niels Erik Søndergård måtte melde afbud til sidst.

Bordet var dækket med et TIPS-blad til alle deltagere og i fodboldvenlig stil. Mens de varme boller – udformet som en fodboldbane med glasur – og den traditionelle æblekage blev fordøjet, blev den første konkurrence skudt i gang ved at skulle tippe ciffertipsresultatet af dagens FA-Cup kamp mellem Chelsea og Norwich. Alt i mens den tidlige eftermiddagskamp mellem Arsenal og Blackburn blev spillet færdig.

Inden tipskampen havde Bon 007 bedt om ordet og taget sin guitar frem og sang en jubilæumssang En sang som efterfølgende blev hyldet med store klapsalver. Med afstand dagens største højdepunkt.

Lasse tog over for Samsø
Efter sagen blev de sidste sats sat på nettet inden tipskampen. Kostas introducerede en hel ny form for spil og vandt 47.50 kr. da der efter 30 minutter af tipskampen endnu ikke var blevet scoret. Samtidig blev cifferkuponen fulgt nøje. Nøjagtig på minuttet scorede Chelsea sit første mål som Windue havde spået. Nu skulle kampen bare ende 3-0.

Mens Esbjerg holdte deltagerne ajour på den bærbare med DONG, havde ”Samsø” pludselig fået en helt ny betydning, idet huskatten Lasse havde indtaget scenen og lagt sig på første parket. En spændende udvikling, som Bon 007 fik meget sjov ud af – og såmænd også os andre.

Spændende tipskampe
Kostas fik hurtig fornemmelsen af sejr og har sat kursen mod NordicBet Ligaen, mens Windue og Bon 007 i samme stue havde sat stævne om mesterskabet. Der blev råbt og jublet som resultaterne kom ind. Specielt Agenten fik resultaterne med sig og sejrede over sin gode ven, pt. udenlandsrejsende Axxis.

Tilbage var opgøret mellem CID og Windue. Enten var CID sikker i sin tro, eller også var Windue bare nervøs. Enden blev i hvert fald, at rutinerede CID sejrede og skubbede Windue ned på 2. pladsen. Det kunne ellers let være endt anderledes, da Windue sendte mange tanker til kampen mellem Crystal P. – Birmingham, der i stedet for 0-1 ville have sejret med en udligning til sidst.

Ellers var dagens største skalp uden tvivl Mainz, der ude med scoringer fra Zidan og Leon Andreasen var med til at besejre ubesejrede Hertha Berlin og dermed sikre CID sejren over Windue. Af andre overraskelser vandt Hannover 96 ude over Leverkusen, Hamburg SV ude over Werder Bremen, Aachen hjemme over Bayern München, samt pointdeling lige til sidst mellem Wolfsburg og Schalke 04. Resultater der dog ikke havde den store indflydelse for SAFC, der havde let spil mod hårdt kriseramte Esbjerg, hvorimod FC Barca måtte bide overraskelserne i sig. Dette til trods fik den 9-årige debutant med seks rigtige et point mod G-rækken Pame.

Tilbage var at få ciffertipsresultatet i hus. Her fik Windue en smule oprejsning da det blev 3-0 i overtiden. Glæden varede dog kun kort, da Chelsea scorede endnu et mål til 4-0, som dermed gjorde Esbjerg til vinder af ciffertipskonkurrencen. I respekt for at have gættet det rette minuttal blev Windue dog forgyldt med præmien, et Champions League Magasin, sponsoreret af TIPS-bladet.

Pejsegården dumpet
Efter tipskampen gik turen til Pejsegården i Brædstrup. Vi blev mødt af høje hæle, fine kjoler, og dyre kameraer til foto ved indgang. Vi følte os nærmest ”owerdrest” med vores mere sigende spillertrøjer. Vi fik ikke hvad der blev lovet og følte os brændt af ved udsigt til ventetid i Dillen.

I stedet gik turen til Gl. Rye kro, som var villig til at tage imod med kort varsel. Alt stod klar da vi ankom. Seks snitzler og en senior bøf blev bestilt til FC Barca.

– Snitzlen er måske ikke så stor som på Salten kro (lukkede til nytår, red.), men ellers er der ikke noget at klage over, lød det var CID på stedet.

Ca. kl. 20.30 ankom vi igen til Salten, hvor årets tips 13 quiz ventede. Efter fintælling vandt SAFC med seks rigtige, en mere end FC Barca og CID. Derefter igen den populære Jeopardy quiz, hvor Esbjerg løb med titlen. For den flotte quiz modtog Bon 007 og Kostas en flaske vin, sponsoreret af Sporti.

Spansk frem for dansk
Oprindelig skulle vi have sluttet af med en hårrejsende videogennemgang af det historiske øjeblik for 15 år siden da Danmark vandt EM, men da forsamlingen havde større interesse i spansk frem for dansk blev de sidste spil fulgt nøje i Tv-kampen mellem Zaragoza og Villareal, uden kampen i øvrigt endte i gevinst.

Omkring midnat havde de sidste sagt farvel efter 9½ times hyggelig samvær.

Relateret indhold
Jubilæumssang