Glædeligt gensyn og tæt spænding – tipsfesten 2006 endnu en succes

Af Esbjerg

Vestjysk tipsturnering kunne igen byde velkommen til en lille, men meget hyggelig tipsfest, da blot fem mand mødte op i Salten Lake City til de traditionelle øvelser.

Bon 007 ankom allerede kl. 14.10 og havde som den eneste taget sin klubtrøje på fra Southampton. Selv om holdet fra sydkysten igen skuffede i denne weekend ved at spille 0-0 hjemme mod Derby, så blev den lune Fynbo nu alligevel dagens gladeste mand i Salten da tipskampene var fløjtet af.

Først skulle den indledende øvelse dog overstås, da deltagerne, Axxis, Bon 007, Esbjerg, Kostas, og Samsø med sin Vt-shirt (godt at se) havde fået hilst på hinanden – og de hjemmelavede boller og æblekage var blevet indtaget inden tipskampen mellem Schalke 04 og Dortmund tonede frem på skærmen med Christian Poulsen og Ebbe Sand i startopstillingen for hjemmeholdet.

Desværre havde emtee ikke fået afleveret tips, hvilket betød, at Samsø med blot 6 rigtige kunne sikre sig mesterskabet for anden gang i historien. Nærmeste konkurrent, Axxis, skulle derimod håbe på et mirakel for at nå op, mens op- og nedrykning også var utrolig tæt inden næstsidste runde.

Typiske 0-0 kampe
Mens de første kampe dongede ind på skærmen med scoringer kunne Kostas allerede ved halvleg konstatere, at tipskampen i lokalopgøret i Gelsenkirchen ville ende uden mål, da selv de mest oplagte chancer ikke kunne udnyttes. Godt set, for det var også lige akkurat hvad der skete – ikke mindst til glæde for netop Kostas, Esbjerg, HH, og Henrik, der som de eneste havde tippet x i tipskampen.

En anden 0-0-kamp indtraf i Køln, som hjemme mødte Stuttgart med Jon Dahl og Jesper Grønkjær i startopstillingen. Et godt resultat for Esbjerg, da pointdelingen var luret ugarderet til tipskuponen og til den satsede oddskupon.

Ellers var det også ret bemærkelsesværdig at Maiz kom foran med 0-2 (0-1 Zidan) i Werder Bremen, men alligevel tabte 4-2. Samtidig var flere øjne rettet mod Frankfurt og Duisburg, hvor speciel Bon 007 åndede lettet op da slutfløjtet fra Frankfurt indløb med 1-1 mod Hertha Berlin.

Wilbeks drenge tog over
Efter slutfløjtet fra Bundesligaen ventede nu de sidste seks kampe fra Premier League, hvilket dog kun blev sekundært, idet Danmarks semifinale mod Spanien til håndbold EM tog over.

Hurtig blev det klart, at kun Kostas og Esbjerg skulle være opmærksomme ved den bærbare, da Kostas håbede på en udesejr til Wigan over Bolton og Esbjerg en hjemmesejr til Everton over Manchester C. Bolton kom foran, Wigan fik hurtig udlignet – og sådan endte det, lige som Everton med nød og næppe holdt fat i stikket med en smal 1-0-sejr over Manchester C.

Samsø mester
Mens slutresultaterne begyndte at tikke ind, blev det klart, at Axxis ikke kunne hente Samsø, som lige akkurat fik de 6 rigtige der skulle til, for at sikre sig sit andet mesterskab.

Det er første gang i turneringens nethistorie, at afgørelsen falder så tæt ovenpå en tipsfest, hvilket måske burde gøres til en tradition, da spændingen var i højsædet fra første til sidste fløjt blandt tipskuponens udvalgte.

Der ubergrosse degraderet til 2. bundesliga
Efter Danmarks nederlag til Spanien til håndbold EM, blev der gjort klart til at indtage Salten kro og der Ubergrosse Bundesligawienersnitzel. Desværre så det noget sort ud da de sulte logebrødre nærmede sig kroen, hvilket også holdt stik, idet krofatter ikke kunne tilrette mere mad pga. selskab i de tilhørende lokaler.

Dermed måtte en noget slukøret delegation forlade stedet og begive sig til Gl. Ry kro.

– Dårlig planlægning, kom det spontant fra Kostas, som tilsyneladende havde svært ved at acceptere at der nu skulle gå en halv time mere inden der kom mad på bordet.

Det kom han dog hurtig over, da vejlenseren lagde bil til Gl. Ry kro gennem skov og isglatte veje. Bestillingen blev gjort med en vis forventning, da snitzlen selvfølgelig ikke er til at komme uden om når vi taler Vestjysk tipsturnering. Dog bestilte Bon 007 kylling, hvilket også gav anledning til nogle spydige bemærkninger.

Maden ankom, og hurtig stod det klart, at logebrødrene som havde valgt snitzlen var blevet degraderet til den næstbedste af slagsen, da Die Ubergrosse fra Gl. Ry ikke kunne hamle op med den lokumstore pucktykke på Salten kro – med dertil hørende sovs.

Esbjerg reddede lidt af æren
På kroen havde Esbjerg også tankerne på Old Trafford, idet en sejr til Manchester U. ville indbringe lige godt 600 bobs på oddset for fem lige på. Kostas dongede ind fra sin mobil og kunne løbende meddele stillingen undervejs. Kampen endte 4-2. Noget af æren blev således reddet for Esbjerg, selv om kendsgerningerne fra tidligere på dagen har sat den midtjyske vestjyde alvorligt under pres inden sidste runde i kampen om at undgå nedrykning fra Bet 24 Ligaen.

Agenten en klasse for sig
Hjemme igen omkring kl. 20.00 gik startskuddet straks til de traditionelle quizzer. Bon 007 skal roses for en super god quiz med Jeopardy, som høstede stor bifald blandt deltagerne. Vinderne i de forskellige kategorier:

Tips 13: Kostas (Debutant)
Jeopardy: Esbjerg
Goals Ans Glory: Esbjerg

Basis for mere
Kl. 01.50 efter Goals And Glory kunne tipsfesten lukke ned for i år. Trods en lidt mager tilslutning vil tipsfesten 2006 blive husket som en af de absolut bedste i historien. Tak til de fremmødte for god stemning.