Tipningens snarlige død

Esbjerg-fan bag lille tipsturnering

Tips-bladets ”Spil op” bragte en artikel i debatten til ”tipningens snarlige død”. Du kan her i hovedtræk læse hvad Jacob Hansen fra tips-bladet bragte frem i en snak med Hans V. Jensen.

I Tips-bladet i fredags omtalte vi manden bag Det Jyske Mesterskab, Jan Erik Andreasen. Ud over at være arrangør af denne turnering, er han også menig deltager af en anden turnering, nemlig Vestjysk tipsturnering, der i denne uge skal danne rammen om vores reportager fra det danske tipsland.

Det Jyske Mesterskab og Vestjysk tipsturnering adskiller sig på et væsentligt punkt fra hinanden; hvor førstnævnte stort set er åben for tilmelding, og som følge deraf har ca. 100 deltagere, er der i sidstnævnte kun plads til 16 deltagere, og der er ikke planer om udvidelse. Det tjener ifølge turneringsleder Hans Vestergaard Jensen et bestemt formål.

– Jeg tror på, at det øger morskaben og ikke mindst intensiteten i turneringen, jo bedre man kender hinanden. 16 passer også godt til to divisioner. Derudover har det selvfølgelig også lidt med tid at gøre, siger Hans V. Jensen.

Fin hjemmeside

Hans V. Jensen startede turneringen i 1994, men lukkede ned igen i 2000.

– Da vores elskede Tipslørdag med Tommy Troelsen blev pillet fra os, forsvandt meget af morskaben. Pga. Tipstjenestens elendige tilbagebetaling tipper man jo mest for hyggens skyld, og da den blev pillet fra os, så jeg ikke rigtig nogen grund til at fortsætte.

Men Hans kunne ikke undvære hans tipsturnering og konkurrencen med medtipperne, så i sommer besluttede han at genoptage den. Denne gang skulle det være med baggrund i en velopbygget hjemmeside, og det skulle Hans være manden for.

Udover sit daglig arbejde er han nemlig også ansvarlig for Esbjergs hjemmeside. Lad det være sagt med det samme; undertegnede har ikke ligefrem surfet rundt på nettet og studeret tipshjemmesider, men jeg tvivler på, at man vil støde på mange, der er så fornemt og overskueligt opbygget som Vestjysk tipsturnering. Det har mange tippere også ifølge bagmanden reageret på, og som han siger:

– Det er jo altid rart at få ros og anerkendelse for noget, man har lagt mange timer i. Den er bygget op af en af turneringens deltagere, og det har han såmænd gjort udmærket, selv om han er Brøndby-fan!

Egen tipskupon

Tipskuponen som deltagerne kører efter, er ikke identisk med Tipstjenestens. Det er både med engelsk, tysk, og lidt Superliga. Bundesligaen gør man, fordi de fleste også kan se Tysk fodbold på TV Danmark. (Omredigeret)

Hans V. Jensen melder med skam i stemmen, at det ikke sker så tit, som det har gjort, at han i weekenden får afleveret en tipskupon. I stedet bruger han sin fodboldviden og sine penge på oddset.

– Jeg synes simpelthen, at det er pinligt, at man har så elendige præmier på det største videnspil, man har. Der kræves ikke den store indsigt i at udvælge syv lottotegn, mens vi andre der følger med i de forskellige fodboldligaer og sætter os ind i skader osv. bliver spist af med 45%. Jeg synes godt, at man kunne belønne det lidt bedre, siger Hans V. Jensen.

Som følge af den interesse han har kunne mærke for sin turnering, tror Hans V. Jensen ikke, at tipningen umiddelbart står over for at uddø.

– Nej, jeg havde i hvert fald ikke de fjerneste problemer med at finde 16 mand, og der er også kommet forespørgsler efter, at jeg lukkede for tilmelding.

Som nævnt i starten af artiklen, går man meget op i at afholde den årlige tipsfest, og ifølge referaterne på hjemmesiden er det en munter fest! Vi kan vist godt afsløre her, at man ikke skal tilmelde sig turneringen, hvis ikke man er i stand til at nedlægge en wienerschnitzel på størrelse med et toiletsæde, for som der står at læse:

– Der skal ikke kun være plads, men også plads til lidt mere…!