Midtjyde bag nyt Superligasite

Den passionerede fodbold-entusiast kan nu få stort set alt at vide om Superligaen og dens mange aktører.

Hvilken spiller er hurtigst blevet vist ud i en kamp i Superligaen siden starten starten i 1991? Hvem er den ældste spiller nogensinde i Superligaen? Hvilken træner har flest gange stået i spidsen for et superligahold? Hvem har scoret det hurtigste hat-trick i Superligaen? Hvilken dommer har dømt flest kampe i Superligaen? Svarene vender vi tilbage til i slutningen af artiklen.

Det kan altid få diskussionen i gang, når fodbold-elskere begynder at teste hinanden på paratviden om de forskellige fodboldkampe og spillere gennem tiderne, men hukommelsen har det jo ofte med at svigte selv den mest passionerede fodbold-eutusiast, men det er der nu råd for, hvis det vel at mærke handler om den hjemlige superliga.

Et nyt website, der giver svar på stort set alt om Superligaen siden starten i 1991, har nemlig set dagens lys. Og det er en midtjyde, der står bag hjemmesiden »www.LigaFodbold.dk«. Hans V. Jensen, der bor i Salten, har fulgt dansk fodbold siden 1970’erne og har gennem årene samlet stort set alt, der er værd at vide om den hjemlige fodboldrække.

Opvækst i Bording

– Jeg er født og opvokset i Bording, men min far kom fra Esbjerg, så da jeg i starten af 70’erne begyndte at komme til fodbold, var det ofte på enten Ikast Stadion eller Esbjerg Stadion. Esbjerg blev min klub, og det er den for så vidt også i dag. Jeg blev på freelance basis webmaster i Esbjerg fB, og det var i forbindelse med det arbejde, jeg for alvor begyndte at samle det omfattende materiale om dansk fodbolds bedste række, siger Hans V. Jensen til Midtjyllands Avis.

Den ny hjemmeside er i høj grad for feinschmeckere af dansk fodbold, og det har taget Hans V. Jensen adskillige år at samle de mange data. Han har krydstjekket en masse oplysninger via blandt andet de mange bekendtskaber, han har fået rundt om i landets bedste fodboldklubber.

– Det kunne ikke lade sig gøre, hvis jeg ikke havde nogle gode og dygtige folk at trække på. Fejl kan naturligvis ikke undgås, når man har at gøre med et så omfattende materiale, men jeg vil vove at påstå, at 95 til 98 procent af oplysningerne er korrekte. Meget tættere på kan man næsten ikke komme, selv om det selvfølgelig er målet at komme så tæt på de 100 procent som muligt, siger Hans V. Jensen.

Larsen så rødt

Tilbage til spørgsmålene, som vi stillede i indledningen, og som man let kan få besvaret ved at gå ind på LigaFodbold.dk. Det er faktisk en SIF’er, Michael Larsen, der stadig er noteret for den hurtigste udvisning i Superligaen. Han fik nemlig dommer Svend Erik Christensens røde kort efter bare 20 sekunders spil i opgøret mod OB på Odense Stadion den 24. april 1994. OB vandt iøvrigt kampen med 3-0, men halvanden måned senere vandt SIF for første og eneste gang det danske mesterskab.

Næstved-målmand John Hansen er fremdeles den ældste spiller i Superligaen. Han var 45 år og 175 dage, da han spillede sin sidste kamp i 1994. Det er Vejles nuværende træner, Ove Christensen, der flest gange har stået i spidsen for et superligahold. Det har han gjort hele 311 gange, og lige efter følger iøvrigt den tidligere SIF-træner Viggo Jensen med 306 kampe. Det er også en tidligere SIF’er, der er noteret for det hurtigste hattrick i Superligaen, selv om han på rekordtidspunktet ikke optrådte for SIF. Ebbe Sand scorede nemlig hattrick på fire minutter, da hans daværende klub, Brøndby, i 1997 vandt med 4-1 i Vejle. For nu at tage munden fuld scorede Ebbe Sand også Brøndbys fjerde mål.

Midtjyllands avis, den 23. februar, 2008.