Magic momonts til VM i Ishockey

1) USA – Canada
2) Danmark – Tyskland
3) Dommer #14 Aleksi RANTALA fra Finland
4) Maskotten Duckly
5) Stemningen

1) Når man holder af ishockey og tilmed er dybt fascineret af NHL, så føles det lidt surrealistisk at være så tæt på spillerne. Kun #43 Quinn HUGHES fra USA spillede ikke for en NHL-klub til VM. 17 sekunder før straffeslagsafgørelsen fik straffeboksen endda besøg af superstjernen over dem alle, da Canadas #97 Connor McDAVID måtte en tur ud og køle af.

2) Den officielle åbningskamp, hvor kronpris Frederik fik stor applaus for at møde op. Selve stemningen i Boxen skal opleves når ellevilde danskere i stor forventning forsøger at bære Danmark frem til sejr. Heldigvis endte det også godt, da de to NHL-danskere, Frederik Andersen i målet og Frans Nielsen på straffeslag, fik taget til at lette.

3) Alle dommere har en vis form for aura over sig, men #14 Aleksi RANTALA fra Finland slår alt. Det bemærker man, når man skal servicere dommerne med pukke og i powerbreaks.

Lige fra start hvor han brager op i glasset til speakerboksen og fik taget et billede med sjov ansigt til også at rose os i boksen for ”good work guys” med knytnæveslag. Det sker ellers yderst sjældent til bokspersonalet, fik vi at vide.

4) Der skal altså noget til for at være Maskot og stille sig ind som pauseklovn. Men det var topklasse med Duckly, der efter sigende skulle være to gæve gutter fra Canada som på skift fik lattermusklerne frem både indenfor og udenfor hallen.

5) Fed stemning. Selvfølgelig ikke mindst til Danmarks kampe. Men også alt det der blev skabt udenfor inden kamp og når VM-sangen med Carpark North & Samu Haber – Heroes lød over højtalerne var med til at trække det hele op.

Billederne herunder er alle sammen med undertegnede som part helt tæt på stjernerne.

Billede 1
Billede 1
Billede 4
Billede 4
Billede 2
Billede 2
Billede 5
Billede 5
Billede 3
Billede 3
Billede 6
Billede 6

Billede 1: USA på vej på banen til åbningskampen mod Canada.

Billede 2: Canada på vej på banen til åbningskampen mod USA.

Billede 3: I tiden 64:43 udvises superstjernen #97 Connor McDAVID (Edmonton Oilers) i åbningskampen mod USA.

Billede 4: I tiden 47:02 udvises #6 Stefan LASSEN (Pelicans Lahti) i Danmarks åbningskamp mod Tyskland.

Billede 5: I tiden 02:20 udvises NHLs hårdest skydende spiller #55 Colton PARAYKO (St. Louis Blues) i kampen mod Korea.

Billede 6: Dommer #14 Aleksi RANTALA viser lige overskud efter at have braget op i speakerboksen inden kampen mellem Korea og Canada.

Finnen dømte også åbningskampen mellem Danmark og Tyskland, lige som han også dømte OL-finalen mellem Tyskland og Rusland. Billedet er taget fra boksen. God humor og fedt at vise overskud på den måde.

Udviste NHL-spillere

Af de største navne fik jeg lov til at stifte bekendtskab med seks NHL-spillere og to danske landsholdsspillere i straffeboksen til VM.

#13 Matt BARZAL (New York Islanders) Canada
#18 Pierre-Luc DUBOIS (Columbus Blue Jackets) Canada
#97 Connor McDAVID (Edmonton Oilers) Canada
#55 Colton PARAYKO (St. Louis Blues) Canada
#72 Anthony BEAUVILLIER (New York Islanders) Canada
#13 Matt BARZAL (New York Islanders) Canada

Udviste danskere
#17 Nicklas JENSEN (Jokerit Helsinki)
#6 Stefan LASSEN (Pelicans Lahti)