Best of the rest

Brødrene Martin og Hans danner en del af frontfigurerne i Bergdoktor. De er fælles far til Lilli, hvilket giver visse realistiske og også humøristiske udfordringer i opdragelsen.

Martin og Hans formår at sætte sig igennem med flere sjove mimikscener. Der er flere sekvenser, hvor Martin timer sit skuespil til perfektion.

Far og datter forholdet mellem Martin og Lilli rammer på mange områder det virkelige liv godt. Intens, tæt, og anspændt, hvor den biologiske far er mere overbærende og lyttende end faren Hans, som Lilli er vokset op sammen med.

Afsnit 80 / Abschiede: Martin og 18-årige Paul Ebert kæmper en hård kamp mod kræften. Alle afsnit handler om sygdom, men dettte afsnit i to dele rammer kulminasionen, da Martin ikke lykkes med at redde det liv, hvor samspillet mellem dem ellers fortjener det.

Afsnit 98 / Die letze Reise: Noget tilsvarende udspiller sig i dette afsnit, hvor Pia og Jan kæmper for kærligheden, men hvor Pia til sidst må give slip.

Afsnit 91 / Die Zeit, die bleibt: Også i dette afsnit blomster kærligheden mellem David og Lisa. Trods dystre udsigter ender det dog forholdsvis godt.

Sidst men ikke mindst kan man kun blive fanget af den storslåede natur omkring bjergene. Det er helt klart med til at fange serien, og en af grundene til at mange ekstra turister gæster området efter Bergdoktor blev sendt første gang.