Bedste tv

Serier

Beverly Hills 90210
Inderst inde er jeg fascineret af Amerika, og ungdomsserien med vennerne fra Beverly Hills 90210 hjælper kun med til det. Faktisk så meget, at min datter og jeg har lavet en separat hjemmeside om serien.

Klik ind og se mere her

Matador
Dansk når det er bedst med Matador, der skildrer livet mellem 1929 – 1947. Alt pakket ind med et hav af gode skuespilspræstationer i parløbet mellem Skjern og Varnæs familien, Laura, Agnes Jensen, Kathrine og Oluf Larsen blandt mine største favoritter.

Se mere her

Krøniken
Efter Matador kom Krøniken godt efter det, da serien beretter om historien mellem 1949 – 1973. Igen med gode skuespilpræstationer, hvor speciel Karen, Ida, og Palle From hører til mine største favoritter i serien.

Se mere her

Rejseholdet
Rejseholdet skiller sig ud på den gode måde, fordi den skildrer krimisager som er sket i det virkelige liv. Det virker meget autentisk.

Se mere her

Der bergdoktor
Til mit tyske blod kunne det godt være krimiserien Der Alte. Men valget falder på Der bergdoktor. Dels pga. den storslåede natur i Tyrol, men også fordi det er en hyggelig serie som formår at binde livet  sammen.

Se mere her

The Julekalender
På favoritlisten skal der også være en julekalender. Ingen over og ingen ved siden af The Julekalender. I love it.

Se mere her

Bonanza
Amarikansk western-serie med Brødrene Cartwright. Specielt little Joe var stjernen i mine unge år på ferie hjemme hos bedsteforældrene i Tønder.

Nord og Syd
Fra den Amerikanske Borgerkrig mellem 1842-1866. Sort mod hvid og venskabet mellem familien Main og familien Hazard giver filmen alle aspekter fra magt til kærlighed.

Mucical
The Sound of Music
– god julehygge

Sound of Music modtog fem oscars med sublim spillende Julie Andrews og Christopher Plummer i hovedrollerne som Maria og Georg von Trapp. Kun Borte med blæsten og Star Wars har indbragt flere penge i de amerikanske biografer.

Børn

Emil fra Lønneberg står for mig som den bedste børneserie. Thomas Windings stemme i oversættelsen er legendarisk.

Underholdning

Huset på Christianshavn
Fra den glade ungdomstid. Det bliver kun bedre med årene. Føler mig godt underholdt af flyttemand Olsen og hans venner.

Olsen Banden
Igen fra den glade ungdomstid. Måske lidt overspillet ind i mellem. Men med årene er det blevet god dansk nostalgi.

Klovn
Nogen bedre overskrift end Klovn er svært at finde til Frank, der spiller rollen godt. Specielt underholdende er det når Mia og Iben sætter Casper og Frank på plads.

Sex and the City
Måske lidt for meget ind i mellem, men venskabet og humoren blandt de fire kvinder med Sarah Jessica Parker i topform fortjener alligevel en plads udenfor kategori.

Kurs mod fjerne kyster
Den familie er bare for sej. En drøm bliver til virkelighed med store oplevelser til følge ved at sejle jorden rundt. Fascinerende og godt fortalt af Mikkel Beha.

Morten og Peter
To livsbeskræftende gutter med styr på verdenssituationen. Det var altid festligt og fornøjeligt følge Morten og Peter. Desværre døde Morten i 2018, 41 år gammel.

Stand up
– Anders Mattesen
– Mick Øgendahl
– Niels Hausgaard

Har to gange live overværet Anden ham selv.

Dokumentar

– Om den 11. september 2001 med nedstyrtningen af World Trade Center. Frygtelig hændelse. Vil altid mindes.

– Svenske krimiserier.
– Natur og dyreprogrammer fra det virkelige liv.